AKTOR: Politiadvokat Joacim Paulsen.
AKTOR: Politiadvokat Joacim Paulsen.Vis mer

Drapssiktet mann (33) siktet for trusler mot to samboere. - Han sa han ville ommøblere ansiktet mitt

Mannen nekter straffskyld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 33 år gammel mann som er siktet for å ha drept den 25 år gamle musikeren Paul Simmons på et hotellrom i Oslo i februar i fjor, møtte i dag i Oslo tingrett, tiltalt trusler mot to av sine tidligere samboere. Påtalemyndigheten mener kvinnene er blitt utsatt for mishandling.

Mannen møtte kvinnene på datingnettstedet Sukker. Den første av de to eks-samboerne sa i retten i dag at de møttes fysisk for første gang på et utested i Hegdehaugsveien i Oslo høsten 2012.

- Han var en velkledd og velstelt mann, som var hyggelig og enkel å prate med, sier hun.

Kvinnen sier hun fikk inntrykk av at mannen hadde mye penger. 

- Han helte ut et vinglass, og sa vi måtte drikke sjampanje. Ting skulle være litt ekstravagant. Hjemme hadde han diamanter, gamle viner og en safe som nattbord. sier hun.

- Snudde plutselig De to datet en periode, men mistet så litt kontakten. Da kvinnen oppdaget at hun var gravid, gjenopptok de kontakten og flyttet etter hvert sammen.

- Da var alt nært på perfekt. Jeg synes selv vi hadde det kjempebra. Plutselig snudde det helt. Han begynte å snakke stygt til meg. En dag sto jeg og lagde middag, og plutselig hørte jeg et brøl om at jeg stekte kjøttet på for lav temperatur og at vifta ikke stod på høyt nok. Det kom helt ut av det blå.

Hun sier snart kom flere utskjellinger og trusler, og at de kom jevnlig.

TILTALT OG SIKTET: 33-åringen innrømmer skyld for enkelte av tiltalepunktene, men nekter for de alvorligste anklagene.
TILTALT OG SIKTET: 33-åringen innrømmer skyld for enkelte av tiltalepunktene, men nekter for de alvorligste anklagene. Vis mer

- Han sa at jeg var heldig som var gravid, eller skulle han slå meg og knuse ansiktet mitt.  Han sa han ville ommøblere ansiktet mitt. 

«Stygg, feit hore»
Hun forteller at samboeren kunne ha voldsomme humørsvingninger.

- Jeg fikk høre at jeg var en stygg, feit hore. Jeg kunne spørre: Hvorfor gjør du dette? Han svarte: «Fordi du ikke tok abort», forteller hun.

33-åringen nekter straffskyld for mishandling, og mumlet et par protester under kvinnens forklaring. Han innrømmer delvis straffskyld for trusler mot den andre eks-samboeren. Han erkjenner samtidig skyld for legemsfornærmelse mot en eks-kjæreste i Skedsmo i juni 2014. 

Den første rettsdagen er satt av til eks-samboernes forklaring. Da retten tok lunsjpause, gikk en tydelig irritert 33-åring til aktor, politiadvokat Joacim Paulsen, og spurte: 

- Hvor lenge må jeg sitte og høre på det her uten å si noe? Det er mye som ikke stemmer.

- Du får forklare deg senere, sa politiadvokaten, og la til:

- Du kan slutte med de utbruddene dine.

- Da får du kjøre meg tilbake til Ullersmo, da, sa mannen, før han gikk ut.

TATT FOR TYVERI: 33-åringen ble før jul i 2014 siktet for tyveri av 90 Canada Goose-jakker etter at en årvåken polititjenestemann kjente igjen den særegne buksa.
TATT FOR TYVERI: 33-åringen ble før jul i 2014 siktet for tyveri av 90 Canada Goose-jakker etter at en årvåken polititjenestemann kjente igjen den særegne buksa. Vis mer

33-åringens forsvarer Hans Olav Bytingsvik sier klienten er uenig i fornærmedes framstilling.

Antikvitetssalg Mannen er tidligere dømt for flere bedragerier. I retten i dag presenterte han seg som selvstendig næringsdrivende. Den første samboeren hans sier han hevdet at han drev med kjøp og salg av antikviteter og gull.

- Han hadde penger, men jeg vet ikke hvor de kom fra, sier hun.

Samtidig fikk hun ham til å ta opp flere lån på til sammen over 350 000 kroner i sitt navn. Først i forbindelse med leasingen av en bil, og så fordi han sa han måtte dekke noe gammel gjeld. Hun sier det da gikk litt bedre.

- Ting gikk da han fikk penger.

Hun sier det var som en bør lettet da mannen til slutt flyttet ut.

- Slå og sparket Kvinnens andre samboer, som han innledet et forhold til parallelt med den første samboeren, forklarte seg også i retten i dag. Han forklarte at mannen etter en stund ble svært sjalu, og at han var truende og voldelig. Hun forklarte seg om flere voldsepisoder, blant annet at han en gang slo henne flere ganger.

- Han sluttet å slå da han så at han hadde blod på hendene. Jeg trodde han skulle ta livet av meg, sier hun.

Også denne samboeren ble gravid, og hun sier i retten at mannen flere ganger slo henne i magen i forbindelse med krangler da hun var gravid.

BISTANDSADVOKAT: Siv Hallgren, advokat i advokatfirmaet Elden, er bistandsadvokat for den ene fornærmede kvinnen. Marte Greftegreff Nøsteberg, advokat i samme advokatfirma, er bistandsadvokat for den andre fornærmede eks-samboeren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
BISTANDSADVOKAT: Siv Hallgren, advokat i advokatfirmaet Elden, er bistandsadvokat for den ene fornærmede kvinnen. Marte Greftegreff Nøsteberg, advokat i samme advokatfirma, er bistandsadvokat for den andre fornærmede eks-samboeren. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Mannen er for øvrig også tiltalt for tyveri av ti reinsdyrskinn, to prosjektorer og store mengder alkohol fra Tryvann Skisenter, noe han i retten i dag også innrømmet. 

Drap og drapsforsøk Mannen har sittet i varetekt siden han ble pågrepet for drapet på Simmons i mars i fjor. Han er siktet sammen med en 35 år gammel bergenser. Politiet mener Simmons ble drept ved at han ble dopet og kjølt ned. De to nekter straffskyld.

Politiet mener mennene lurte Simmons for et stort pengebeløp før han ble drept, og Dagbladet har tidligere kunnet fortelle at politiet har funnet omtrent 300 000 i kontanter som de mener mennene fralurte Simmons. De var begge sammen med Simmons på hotellet. 33-åringen skal ha forlatt rommet på ettermiddagen, mens Simmons og 35-åringen ble værende, og feste. 

Før jul utvidet politiet siktelsen mot de to mennenene til å også omfatte drapsforsøk på en 49 år gammel mann.

De to siktede mennene og 49-åringen var samlet i 49-åringens leilighet på Oslos vestkant for å feire 49-åringens bursdag. Dette skjedde cirka én måned etter at Simmons døde. Politiets spanere fulgte med, og aksjonerte etter det de oppfattet som mistenkelig adferd i leiligheten. De pågrep de to mennene og 49-åringen, som skal ha vært tydelig redusert og ruspåvirket. I tillegg hadde 49-åringen, etter det Dagbladet erfarer, en unormal lav kroppstemperatur da han ble funnet. Politiet behandlet mannen på stedet, før han ble fraktet bort i ambulanse.

Politiet hadde på dette tidspunktet fattet mistanke til de to mennene, og iverksatt omfattende spaning, som telefon- og romavlytting. Spanerne avdekket blant annet at de to skal ha snakket om at de ønsket å forlate landet etter dette ranet, og etter det Dagbladet erfarer pratet de blant annet om å reise til USA eller Thailand.

Han ble anmeldt for truslene før han ble siktet for drapet på Simmons.

Stjal jakker 33-åringen har møtt i retten også i en annen sak mens han har sittet i varetekt. I fjor høst ble han, sammen med 35-åringen, dømt for tyveri og heleri av Canada Goose-jakker for 300 000 kroner.

Mannen er tidligere dømt for omfattende bedrageri.

I retten i dag hadde mannen, som er amerikansk statsborger - men oppvokst i Norge, for øvrig med seg en av Donald Trumps selvbiografier. I et tidligere fengslingsmøte hadde han med seg en fagbok om økonomisk kriminalitet.

DREPT: Paul Simmons. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen
DREPT: Paul Simmons. Foto: Marius Nyheim Kristoffersen Vis mer

• Les også: Paul (25) ble dopet ned og drept: Hva skjedde egentlig på rom 621 i Oslo?

• Les også: Politiet spanet på og romavlyttet to drapssiktede menn i en måned før de ble pågrepet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram