DREPT PÅ GANGVEI: Den 35-årige kvinnen ble funnet drept på en gangvei på Trosterud. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
DREPT PÅ GANGVEI: Den 35-årige kvinnen ble funnet drept på en gangvei på Trosterud. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Drapssiktet mann (41) klarte ikke å forklare seg

Avhør ble avbrutt etter kort tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 41-årige familiefaren som er siktet for å ha drept sin 35-årige kone i Oslo tirsdag, ble i går ettermiddag avhørt av politiet. Avhøret måtte imidlertid avbrytes etter kort tid.

- Vi kom ikke så langt. Han samarbeider med oss og prøver å forklare seg, men det har han vanskelig for, sier Grete Lien Metlid, leder for voldsseksjonen i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Knivdrept

41-åringen ble pågrepet på en bussholdeplass på Trosterud øst i Oslo tirsdag kveld, etter at hans 35-årige kone ble funnet død på en gangvei i nærheten.

ETTERFORSKNINGSLEDER: Politiinspektør Grete Lien Metlid leder drapssetterforskningen.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
ETTERFORSKNINGSLEDER: Politiinspektør Grete Lien Metlid leder drapssetterforskningen.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Den drepte kvinnen ble obdusert i går, og den foreløpige obduksjonen viser at hun ble drept med kniv.

- Kniven ble funnet i nærheten av åstedet, opplyser Metlid.

Den drapssiktede mannen er opprinnelig fra Afghanistan, mens kona er fra Russland. Begge har i lengre tid bodd i Norge og har norsk statsborgerskap. Parets tre barn er tatt hånd om av kriseapparatet.

Motivet for drapet er foreløpig ukjent, men politiet går ut fra at kvinnen var på vei hjem fra reise da hun ble drept.

En rekke vitner er avhørt i saken, noen av dem så selve drapshandlingen.

Psykiatrisk sjekk

Gårsdagens avhør ble avbrutt før skyldspørsmålet ble tatt opp. Den siktede skal etter planen framstilles for varetektsfengsling i ettermiddag, men skal før det gjennomgå en psykiatrisk legesjekk.

- Det er en ordinær undersøkelse. Det er imidlertid ikke noe som tyder på at han ikke kan stille i retten i dag; han sitter i politiarresten under normale forhold, sier politiinspektøren.

Det tok nesten et døgn fra pågripelsen til Bjørn Rudjord ble oppnevnt som forsvarer for 41-åringen. Til Dagbladet opplyser advokaten at han ikke ønsker å uttale seg inngående om saken før etter fengslingsmøtet.