- Drapssiktet mann ba om tilgivelse på Facebook

Den 35-årige mannen la ut meldingen på sin egen Facebook-side like etter en mann ble skutt.

ETTERFORSKNING: Politiet har satt i gang en omfattende etterforskning etter at en mann ble funnet død i Mehamn. Foto: Inge Brox
ETTERFORSKNING: Politiet har satt i gang en omfattende etterforskning etter at en mann ble funnet død i Mehamn. Foto: Inge Brox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Har du bilder eller video? Tips oss på 2400@db.no

SISTE: To islendinger er siktet for drapet på en 40 år gammel mann i Mehamn lørdag. En av dem nekter straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen, sier mannens forsvarer Jens Berhard Herstad til NRK sent lørdag kveld.

- Politiet ønsker å fremstille dem for varetektsfengsling mandag. Politiets kriminalteknikere er i gang med tekniske undersøkelser, skriver lensmann i Porsanger, Tarjei Leinan Mathiesen, i en pressemelding.

Lørdag ettermiddag opplyser etterforskningsleder Monica Lorentzen til NRK at politiet har bedt Kripos om bistand til de tekniske undersøkelsene av åstedet, men på grunn av den pågående flystreiken er det usikkert når de kan være fremme.

Det var omkring klokka 10.50 at de to ble pågrepet i tettstedet Gamvik like ved Mehamn. Politiet hadde da jaktet på gjerningspersoner siden avdøde ble funnet død tidlig lørdag morgen.

Gjennomfører avhør

- Etterforskningen er i en innledende fase, og politiet jobber fortsatt med å samle informasjon om hva som har foregått i forkant av at avdøde ble skutt. Politiet har satt i gang med å avhøre personer som kan bidra til å belyse saken. Det gjenstår fortsatt mange avhør og andre taktiske etterforskningsskritt før politiet kan danne seg et inntrykk av hendelsesforløpet. Det er også bedt om informasjon om de involverte fra utenlandske politimyndigheter, skriver politiet i pressemeldingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer