- Drapssiktet mann ba om tilgivelse på Facebook

Den 35-årige mannen la ut meldingen på sin egen Facebook-side like etter en mann ble skutt.

ETTERFORSKNING: Politiet har satt i gang en omfattende etterforskning etter at en mann ble funnet død i Mehamn. Foto: Inge Brox
ETTERFORSKNING: Politiet har satt i gang en omfattende etterforskning etter at en mann ble funnet død i Mehamn. Foto: Inge Brox Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Har du bilder eller video? Tips oss på 2400@db.no

SISTE: To islendinger er siktet for drapet på en 40 år gammel mann i Mehamn lørdag. En av dem nekter straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen, sier mannens forsvarer Jens Berhard Herstad til NRK sent lørdag kveld.

- Politiet ønsker å fremstille dem for varetektsfengsling mandag. Politiets kriminalteknikere er i gang med tekniske undersøkelser, skriver lensmann i Porsanger, Tarjei Leinan Mathiesen, i en pressemelding.

Lørdag ettermiddag opplyser etterforskningsleder Monica Lorentzen til NRK at politiet har bedt Kripos om bistand til de tekniske undersøkelsene av åstedet, men på grunn av den pågående flystreiken er det usikkert når de kan være fremme.

Det var omkring klokka 10.50 at de to ble pågrepet i tettstedet Gamvik like ved Mehamn. Politiet hadde da jaktet på gjerningspersoner siden avdøde ble funnet død tidlig lørdag morgen.

Gjennomfører avhør

- Etterforskningen er i en innledende fase, og politiet jobber fortsatt med å samle informasjon om hva som har foregått i forkant av at avdøde ble skutt. Politiet har satt i gang med å avhøre personer som kan bidra til å belyse saken. Det gjenstår fortsatt mange avhør og andre taktiske etterforskningsskritt før politiet kan danne seg et inntrykk av hendelsesforløpet. Det er også bedt om informasjon om de involverte fra utenlandske politimyndigheter, skriver politiet i pressemeldingen.

35-åringen postet lørdag morgen en tekst på sin Facebook-side der han ba om tilgivelse.

iFinnmark har oversatt teksten som mannen skrev på Facebook-siden på et fremmedspråk, melder NTB.

I teksten publisert lørdag morgen ber mannen om tilgivelse og skriver at han ikke mente å løsne skudd. Både offer og gjerningsmann er utenlandske, ifølge avisa.

Pågrepet i bolig

De to pågrepne ble først lokalisert og deretter pågrepet etter en politiaksjon mot huset der de oppholdt seg. Pågripelsen forløp uten dramatikk, melder politiet i en pressemelding.

- Den ene personen som er pågrepet er siktet for å ha skutt en mann i Mehamn tidligere på morgenen lørdag. Siktede er en 35 år gammel mann bosatt i Mehamn. Det er en relasjon mellom avdøde og siktede. Politiet ønsker ikke å gå i detalj nå på hvilken relasjon det er snakk om, skriver politiet.

Den andre pågrepne, som nå også er siktet, er en 32 år gammel mann som var sammen med 35-åringen. Politiet vil undersøke nærmere hvordan og på hvilken måte han har vært involvert i hendelsen.

- Jeg vil foreløpig ikke kommentere om vi har kontroll på drapsvåpenet eller ikke. Vi har lite informasjon om hendelsen, og det er helt åpent hvem som kan bli involvert i saken, sier lensmann i Porsanger, Tarjei Leinan Mathiesen, til Dagbladet.

Søkte etter mistenkte

Politiet var lørdag morgen usikre på hvem som hadde skutt avdøde, og ingen var da pågrepet i saken. Mehamn er et tettsted med omkring 800 innbyggere i Gamvik kommune.

- Vi kjenner til hvem som varslet oss, men har ikke fått gjort avhør. Det er foreløpig ikke gjort undersøkelser av avdøde, sa Mathiesen like etter klokka 10.

ÅSTED: Mannen ble funnet død i Mehamn, lengst nord i Finnmark. Kart: Google maps
ÅSTED: Mannen ble funnet død i Mehamn, lengst nord i Finnmark. Kart: Google maps Vis mer

Da var det gått drøye fire timer siden de mottok telefonen som førte til full utrykning klokka 05.27.

På adressen i Mehamn ble en 40 år gammel mann funnet skutt og drept. Det ble gitt førstehjelp og forsøkt gjenoppliving på stedet. Men mannens liv sto ikke til å redde og han ble erklært død.

Etterforsket trafikkulykke

Politiet har sikret åstedet, og vil iverksetter kriminaltekniske undersøkelser. Store politiressurser er på stedet og bistår i arbeidet.

Lørdag formiddag ble det også etterforsket om en trafikkulykke omkring 15 kilometer unna drapsåstedet kunne ha sammenheng med hendelsen.

Ulykken skjedde lørdag morgen, bare en halvtime etter at politiet fikk melding om drapet. En bil hadde da kjørt av veien, og to personer ble observert i det de forsvant fra stedet. De to skal være de samme personene som nå er pågrepet.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer