BOLIGFELT: De to personene ble funnet av politiet i en leilighet her i Hans Brattebergs vei. Foto: VEGARD AAS / PRESSE 3.0
BOLIGFELT: De to personene ble funnet av politiet i en leilighet her i Hans Brattebergs vei. Foto: VEGARD AAS / PRESSE 3.0Vis mer

Drapssiktet mann hardt skadd, uvisst når han kan avhøres

Funnet sammen med død kvinne i hus på Kongsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann i slutten av tjueårene er siktet for forsettlig drap etter at en kvinne ble funnet død i en bolig på Gamlegrendåsen på Kongsberg onsdag kveld.

Politiet mottok onsdag kveld en bekymringsmelding fra slektninger av paret som ikke fikk kontakt med dem. Politiet tok seg inn i boligen hvor de fant kvinnen død og mannen kritisk skadd.

Kvinnen ble funnet død, og mannen som også var i huset ble funnet kritisk skadd. Han ble lagt inn på Kongsberg sykehus til behandling for kullosforgiftning onsdag kveld, ifølge politiet.
 
Utenlandske statsborgere Funn på stedet og omstendigheter rundt hendelsen gjør at politiet etterforsker dette som drap, melder Søndre Buskerud politidistrikt onsdag morgen.
 
Politiet har ikke fått en sikker identitet på kvinnen, men alt tyder på at det var kvinnen som bodde i huset som er funnet død. Mannen som er siktet er hennes ektemann. Ekteparet som bodde i huset er utenlandske statsborgere i slutten av tjueårene.
 
Politiet jobber også med å kontakte avdødes pårørende.

Usikkert om avhør Det ble gjennomført tekniske undersøkelser på stedet onsdag kveld. Disse undersøkelsene vil fortsette utover dagen i dag. Det er også igangsatt taktiske undersøkelser.
 
- Mannen som er siktet er fortsatt innlagt på Kongsberg sykehus. Han er ennå ikke avhørt. Det er usikkert når han lar seg avhøre, det er avhengig av hans helsetilstand, sier politiadvokat Anne Lisbeth Hjelle i Søndre Buskerud politidistrikt.
 
- Vi har gjennomført en del avhør, og vil fortsette dette arbeidet i dag. Hvis det er noen som har opplysninger som kan være interessante for politiet i forbindelse med hendelsen kan man ta kontakt på 02800, sier Hjelle.

- Satte opp stige Et øyenvitne sa til Dagbladet i går at han så to menn sette opp en stige langs veggen og kikke inn i leiligheten i 16-tida.

- De var i 40-50-åra og sa de var bekymret, sier han.

Politiet ville ikke kommentere disse opplysningene i går.