Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet mann hevder skyting var en ulykke

Den 33 år gamle mannen som er siktet for drapet i parkeringshuset på Bjørndal i Oslo i mars, sier han ikke mente å skyte den polske 31-åringen.

SKYTING: Politiet ved garasjeanlegget der skytingen skjedde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
SKYTING: Politiet ved garasjeanlegget der skytingen skjedde. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede mannen har ifølge VG forklart at han 12. mars i 6-tiden kjørte seg fast mellom to garasjeanlegg på Bjørndal. Da tre forbipasserende hjalp han med å dytte bilen løs, skal det ha oppstått en uenighet mellom den siktede og den polske mannen. Det endte med at siktede skjøt ham.

– Jeg har ikke noe kommentar til den ulykken, sier siktedes forsvarer Trygve Staff til avisa.

Mannen døde senere av skadene. Den norsk-pakistanske mannen meldte seg selv for politiet.

Denne uken var han tilbake på åstedet sammen med politiet hvor det ble gjennomført en rekonstruksjon slik at siktede kunne demonstrere hvordan han mener hendelsen skjedde.

Totalt åtte personer ble pågrepet etter tre skyteepisoder på Bjørndal, Lambertseter og Jordal like i forkant av drapet i mars. Sju av dem, inkludert den drapssiktede, er tiltalt for grov våpenovertredelse.

Ifølge politiet har siktede ikke ønsket å forklare seg overhodet om sin rolle i skyteoppgjøret og knytingene til våpnene han hadde med seg da drapet ble begått.

Skytingen på Jodal fant sted natt til 11. mars, og skytingen på Lambertseter skjedde natt til 12. mars.