Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet mann i Os sa han drepte kona

Det melder Bergens Tidende.

DRAP: Kvinnen ble funnet drept utenfor sin egen bolig. Foto: Leif Stang / Dagbladet
DRAP: Kvinnen ble funnet drept utenfor sin egen bolig. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen som ble siktet for drap på en kvinne i Os i Hordaland søndag kveld ringte selv politiet og sa han hadde drept kona, ifølge avisa.

Samme avis melder også at den drapssiktede mannen skal være den drepte kvinnens ektemann gjennom mange år. Kvinnen skal være i slutten av 30-årene og mannen i 40-årene.

- Den antatte gjerningsmannen kontaktet selv politiet og ble pågrepet uten dramatikk ved lensmannskontoret på Os. Mannen er kjørt til Bergen, opplyste operasjonsleder Morten Kronen i Vest politidistrikt søndag kveld.

Ifølge lensmann Oddbjørn Dyrdal er paret foreldre, og begge skal være norske.

Ukjent dødsårsak Politiet fikk melding i 19-tiden søndag om at en kvinne skulle være drept på Åsen i Os kommune. Hun ble kort tid senere funnet død i oppkjørselen utenfor boligen sin.

Søndag kveld ønsket ikke politiadvokaten å si noe om relasjonen mellom den drepte og den siktede.

- Vi ønsker ikke nå å si noe om relasjonen mellom de to. Av hensyn til etterforskningen kan vi heller ikke si noe om drapsvåpen eller dødsårsak, opplyste påtaleansvarlig, politiadvokat Inger Lise Høyland i Vest politidistrikt sent søndag kveld.

Avhørt Siktede har fått oppnevnt Jostein Alvheim som forsvarer, og har sittet i avhør natt til mandag. Politiet vil også avhøre vitner.

- Det arbeides med å kartlegge potensielle vitner og hente inn relevant informasjon som kan bidra til opplysning av saken. Siktede planlegges fremstilt for varetektsfengsling tirsdag, sa Høyland sent søndag kveld.

Det ble satt i gang full etterforskning kort tid etter hendelsen, og kriminalteknikere arbeidet rundt boligen til klokken 4 natt til mandag.

Os kommune har satt inn et kriseteam som nå tar vare på familien til den drepte.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart