Mannen i 40-åra ble funnet død i en bolig på Nidarvoll i Trondheim i går. Foto: Ole Morten Melgård/Dagbladet
Mannen i 40-åra ble funnet død i en bolig på Nidarvoll i Trondheim i går. Foto: Ole Morten Melgård/DagbladetVis mer

Drapssiktet mann i Trondheim løslatt

På grunn av tvil rundt hendelsesforløpet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen i 40-åra som i går ble pågrepet og siktet for drap i Trondheim er løslatt, på grunn av tvil rundt hendelsesforløpet, sier Sør-Trøndelag politidistrikt til Dagbladet. Siktelsen for forsettlig drap opprettholdes imidlertid.

- Vi har drevet veldig mye etterforskning i dag, både teknisk på åstedet og i form av vitneavhør. Men ingenting av det vi har fått inn har styrket mistanken mot mannen, sier politiadvokat Marianne Høyer til Dagbladet.

Avdøde, også en mann i 40-åra, er i samme omgangskrets som den drepte, og ble funnet i sin egen bolig med det som trolig er dødelige stikkskader. Men den rettsmedisinske undersøkelsen kan så langt ikke utelukke at disse skadene er selvpåført, sier Høyer.

- Da har vi vurdert det dithen at det ikke er grunnlag for fengsling. Vi må etterforske mer, og den endelige obduksjonsrapporten kommer ikke til å foreligge før på mandag, sier Høyer.

Politiet er svært sparsommelige med opplysningen omkring hendelsen. Utover at etterforskningen ble innledet fredag ettermiddag, vil de ikke utdype ytterligere detaljer omkring dødstidspunkt, pågripelsen eller hvordan de ble varslet om avdøde på Nidarvoll, like sør for Trondheim sentrum.

- Vi utelukker ikke at det kan bli flere vitneavhør, sier Høyer.

Siktedes advokat, Kari Messelt Ekker, sier han «helt sikkert er veldig glad» for løslatelsen.

- Jeg fikk vite om dette for ikke lenge siden, og har ikke fått snakket med ham. Jeg synes selvfølgelig det er fint at han er løslatt, sier Ekker til Dagbladet, og legger til at han stiller seg helt uforstående til drapssiktelsen.

- Han var veldig, veldig sjokkert da jeg fulgte ham til avhør i går kveld, sier Ekker.