Kvinne drept i Askim

Drapssiktet mann løslatt: - Ingen forståelse

Mannen i 50-åra er siktet for å ha drept kvinnen han var på biltur med. Etter seks uker i varetekt er han nå løslatt.

FUNNET I BIL: Den drepte kvinnen ble funnet kritisk skadd i en leiebil i Askim. Foto: Freddie Larsen
FUNNET I BIL: Den drepte kvinnen ble funnet kritisk skadd i en leiebil i Askim. Foto: Freddie Larsen Vis mer
Publisert

Mannen i 50-åra som er siktet for å ha drept ei kvinne i Askim i juli, ble fredag løslatt fra varetekt. Det bekrefter politiet overfor Dagbladet.

Den siktede har hele tida hevdet at dødsfallet skyldtes en ulykke, og at kvinnen i 40-åra hoppet ut av bilen i svært høy fart.

Han ble likevel siktet i saken - først for uaktsomt drap, seinere for forsettlig drap. Den avdødes familie reagerer sterkt på den nye utviklingen i saken.

- Vi reagerer på at politiet opprettholder siktelsen på forsettlig drap og så velger å løslate ham. Det har vi ingen forståelse for, sier den drepte kvinnens svoger til Dagbladet.

Siktelsen utvidet

Det var på morgenen den 19. juli at kvinnen ble funnet kritisk skadd i en leiebil i Askim. Politiet har ikke festet lit til mannens forklaringen om at kvinnen hoppet ut av bilen.

Mannen, som en rekke ganger er dømt for vold, var tidligere også ilagt besøksforbud mot kvinnen. Avdødes svoger forteller at familien fikk én dags varsel foran løslatelsen.

- Vi har bedt om begrunnelse, men politiet holder kortene tett til brystet. Vi har heller ikke fått mye av saksopplysninger, en del av dokumentene er klausulert.

- Dårlig kommunikasjon

Svogeren mener politiet har sviktet i kommunikasjonen med de pårørende.

- Vi har ikke fått svar på spørsmål vi har stilt. Det blir vist til politiets hypotese, det som står i siktelsen - men vi har ikke tilgang til den, så alt blir uforståelig, sier han.

Den drepte kvinnen er tidligere kjæreste av «Skrik»-tyv Pål Enger. Han har fortalt at han er knust over tapet av eksen og venninna.

- Jeg synes det er vanskelig å forholde meg til det. Jeg elsket henne over alt på jord, sier Enger til Dagbladet om løslatelsen.

Det har ikke lyktes Dagbladet å få kontakt med mannens forsvarer, advokat Marianne Darre-Næss, i forbindelse med løslatelsen. Hun har tidligere uttalt at hennes klient ble overrasket over endringen i siktelsen - fra uaktsomt til forsettlig drap.

- Etterforskes for fullt

Påtaleansvarlig i saken, Guro Holm Hansen, bekrefter at siktelsen mot mannen fremdeles står fast. Ifølge Dagbladets opplysninger ble det fra politiets side imidlertid ikke bedt om noen forlengelse av fengslingsperioden.

- Siktede ble løslatt fordi vi ikke lenger anser det som fare for bevisforspillelse. Vi har sikret de sporene vi trenger for videre etterforskning, sier Hansen.

Hun legger til at hun har stor forståelse for at de pårørende er i en vanskelig situasjon.

- Men vi mener det ikke er grunnlag for videre fengsling. Vi jobber nå videre med blant annet tekniske undersøkelser av bilen og beslaglagte elektroniske enheter. I tillegg gjenstår noen avhør og resultatet av obduksjonen, så etterforskningen pågår for fullt, forsikrer Hansen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer