USA

Drapssiktet mann skyldte på «Bigfoot»

Mannen (53) hevder han måtte drepe vennen før Bigfoot kom.

I VARETEKT: Den 53 år gamle mannen mente han kom til å bli drept av Bigfoot dersom han ikke tok livet av vennen. Foto: Pontotoc-politiet
I VARETEKT: Den 53 år gamle mannen mente han kom til å bli drept av Bigfoot dersom han ikke tok livet av vennen. Foto: Pontotoc-politiet Vis mer
Publisert

To venner fra Oklahoma var på fisketur ved elva Canadian, nær byen Ada, da det oppsto en konfrontasjon mellom mennene på henholdsvis 52 og 53 år.

I en pressemelding fra politiet i Oklahoma står det at hendelsen fant sted lørdag 9. juli.

Den ene mannen (53) skal ha slått og kvalt vennen (52), før han dumpet liket i elva.

Søkemannskaper fant den døde mannen, identifisert som Jimmy Glenn Knighten, i elva søndag ettermiddag.

Kameraten er nå arrestert og mistenkt for overlagt drap.

- Tilkalt Bigfoot

Ifølge den lokale TV-kanalen WAFB, sier John Christian ved Pontotoc-politiet at den drapsmistenkte uttalte i avhør at den avdøde vennen var «påvirket av noe».

Og med «noe» mente mannen den mytologiske skapningen Bigfoot.

- Han sa at Knighten hadde tilkalt Bigfoot for å komme og drepe ham. Og det var derfor han måtte drepe Knighten, sier politisjefen.

Mannen skal ha innrømmet overfor et familiemedlem at han tok livet av Knighten.

Risikerer dødsstraff

Politiet jobber nå med å avdekke bevis. Obduksjonsrapporten er fortsatt ikke klar.

- Du må fortsatt kunne bevise alle elementene i forbrytelsen, og det den mistenkte forteller deg. Du må bevise at det faktisk var det som skjedde, sier Christian ved politiet.

Videre sier han til TV-stasjonen at i henhold til Oklahomas lov, kan mannen i verste fall risikere dødsstraff dersom han blir dømt.

Mannen sitter varetektsfengslet i Pontotoc County.

Bigfoot-tilhengere

Skapningen Bigfoot - et apeliknende vesen på to bein - er en mytologisk skapning som det påstås skal leve i Nord-Amerika.

Bigfoot har lenge vært en del av amerikanske vandrehistorier og overtro, men mange hevder å ha sett det mye omtalte hårete vesenet.

Så seint som i 2013 holdt Bigfoot-tilhengere en pressekonferanse i Dallas, Texas, hvor de la fram det de mener er bevis for at Bigfoot eksisterer.

Gruppa mente videoen viser en sovende Bigfoot-kvinne, og hevdet opptakene ble gjort i skogene i Kentucky i 2005. Hvorfor det var snakk om en kvinnelig utgave av arten ingen hittil har kunnet slå fast med sikkerhet at eksisterer, kom ikke fram under presentasjonen.

- Skaperen av Bigfoot

I desember 2002 gikk Michael Wallace ut i media og sa at det var hans far, tømmerhoggeren Ray Wallace, som oppfant Bigfoot tilbake i 1958.

Etter hans død i 2001, opplyste sønnen om at alt var tull, skriver Los Angeles Times.

HJEMMELAGD KOSTYME: Ray Wallace kledde seg ut som Bigfoot og fikk Ivan Marx til å knipse et bilde på avstand. Bildet ble tatt i 1977. Foto: AP
HJEMMELAGD KOSTYME: Ray Wallace kledde seg ut som Bigfoot og fikk Ivan Marx til å knipse et bilde på avstand. Bildet ble tatt i 1977. Foto: AP Vis mer

Det hele som startet som en intern spøk for å lure andre tømmerhoggere i skogen. Wallace skal ha plassert gigantiske fotavtrykk i marka for latter og skremsel.

Jungeltelegrafen gikk, og snart var den interne vitsen allmenn kjent.

Kledde seg ut

Historien om Bigfoot ble til slutt slukt av en hel verden, og Wallace fortsatte å melke myten - som til slutt ble en hobby.

Tømmerhoggeren skal også ha kledd seg ut og fått en fotograf til å knipse et bilde. Dette er i dag viden kjent, og regnes av mange for å være et ekte bevis på Bigfoots eksistens.

- Bigfoot finnes ikke, eller for å si det på en annen måte: Bigfoot har nettopp avgått med døden, sa sønnen da han kunngjorde farens død, skrev NTB i 2002 med tittelen «- Bigfoot er død».

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer