Drapssiktet meldte seg i natt

24 år gamle Khuram Shabbir Malik som har vært etterlyst etter gjengdrapet på Tøyen mandag 8. januar, meldte seg i natt for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Aftenposten Interaktiv meldte Malik seg på Oslo-politiets kriminalvakt klokka 02.30 sammen med sin advokat Jon Christian Elden. Han og Imran Shaukat Ali (24) har vært etterlyst helt siden drapet på en 27 år gammel drosjesjåfør på Tøyen i Oslo.

Både Malik og Ali skal ha bestemt seg for å melde seg for politiet etter en samtale med advokat Elden i går.

Ifølge Aftenposten Aften skal Elden ha møtt begge de drapssiktede mennene i Sverige.

Frykter familienes sikkerhet

- Khuram lot seg overbevise av meg om at det var best å melde seg. Imran valgte å tenke på saken, sier advokat Elden til Aftenposten Aften.

Ali reiste derfor motsatt vei da Elden og Khuran satte nesen mot politihuset på Grønland. Advokaten sier til avisa at han ikke vet hvor Ali befinner seg i øyeblikket.

Ifølge advokat Elden skal de to drapssiktede mennene ha uttalt frykt for sine familiers sikkerhet.

- Trusselsituasjonen mot dem på grunn av politiets etterlysning er et vesentlig større problem enn selve etterlysningen, sier Elden til Aftenpostens morgenutgave i dag.

Erklærer seg ikke skyldig

Imran Shaukat Ali er fortsatt på frifot.

- Jeg tror også at Imran vil komme til det samme resultatet som Khuram og melde seg for politiet. Men han trenger noe mer tid, sier han. Khuram Shabbir Malik sitter i dag i politiavhør. Han vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

- Politiet mener det foreligger en reell mistanke mot ham. Men hva slags rolle han skal ha hatt i forbindelse med drapet, vil ikke politiet mene noe om utad, sier politiinspektør Reidar Bruusgaard til Aftenposten Aften.

I tillegg til Khuran Shabbir Malik og Imran Shaukat Ali er to andre personer varetektsfengslet etter drapet på Afzal Ahmad.

Malik og Ali erklærer seg ikke skyldig etter siktelsen på overlagt drap eller medvirkning til overlagt drap.