RØMTE: Søndag rømte Cedric Joseph Marks fra fangetransport. Ingen skal ha hatt oppsyn med fangen da transportfirmaet stoppet på McDonalds for å spise. Foto: Montgomery County Sheriff's Office
RØMTE: Søndag rømte Cedric Joseph Marks fra fangetransport. Ingen skal ha hatt oppsyn med fangen da transportfirmaet stoppet på McDonalds for å spise. Foto: Montgomery County Sheriff's OfficeVis mer

Drapssiktet MMA-utøver rømte fra fangetransport

Politiet beskriver Cedric Joseph Marks som «ekstremt farlig».

En omfattende menneskejakt er i gang i Texas etter at en fange rømte under fangetransport søndag.

Cedric Joseph Marks (44) er siktet i tre drapssaker og blir beskrevet som ekstremt farlig, skriver Montgomery County Sheriff's Office.

Stoppet på McDonalds

Under en pressekonferanse rett før klokka 13 lokal tid, forteller politiet at Marks rømte omkring klokka 07.20.

- Hvis noen ser Marks, ikke forsøk å kontakte ham. Ring 911 umiddelbart, sa politiets talsperson under pressekonferansen.

TV-stasjonen KWTX skriver at transporten av fangen startet 31. januar. Han skulle fraktes fra Michigan til Texas.

Marks var ikke i politiets varetekt da han rømte. Det var et privat firma som stod for transporten av fangen. De hadde stoppet på McDonalds i byen Conroe da Marks rømte.

Det skal ha vært ni andre fanger i kjøretøyet. Bare en av vaktene skal ha gått ut for å kjøpe mat. Det er uklart hvordan Marks klarte å rømme.

Ettersøkt for drap

Politiet har foreløpig ikke informert ytterligere om omstendighetene rundt drapene Marks skal være mistenkt for. Dette er ifølge TV-stasjonen KWTX første gang politiet knytter ham til andre lovbrudd enn et innbrudd.

Nå er han ettersøkt for drapene på Michael Swearingin og Jenna Scott.

Ifølge ABC News møtte han Jenna Scott (28), som han innledet et forhold til, i 2015.

I underkant av to år seinere ba hun en dommer om beskyttelse, og sa angivelig at «Marks truer og skader meg, og han sa til meg at han har kommet seg unna med drap før», skriver KWTX.

Kvinnen og en venn, Michael Swearingin (32), forsvant 4. januar i år. De ble funnet omkommet i Oklahoma 15. januar.

Marks ble arrestert 8.januar i Michigan, da han var ettersøkt for å ha brutt seg inn i Scotts hjem i august. Der skal han ha truet henne og forhindret henne i å ringe nødnummeret.

Det er ikke kjent hvem det tredje drapet politiet refererer til, handler om. Men ifølge Click2Houston har en av Marks ekskjærester, Amanda Pease, vært savnet siden 2009. Ifølge nettsiden ser politiet på saken på nytt, selv om Marks skal ha hatt alibi da Peas forsvant for ti år siden.

Dagbladet følger saken.