Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet mor bryter tausheten

Den barnedrapssiktede kvinnen fra Bjarkøy i Troms, forteller for første gang om de tragiske omstendighetene som førte til at fire av hennes barn døde like etter at de ble født.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

30-åringen var siktet for å ha drept alle fire barna sine. De siste dagene har tiltalte hatt samtaler med professor Jofrid Nygaard - oppnevnt psykiatrisk sakkyndig i drapssaken. Kvinnen har nektet å avgi politiforklaring overhodet. Dette kan bli eneste gang hun i det hele tatt snakker om dødsfallene.

Advokat Oscar Ihlebæk, som forsvarer kvinnen sammen med kollega Roar Edvardsen, sier til Dagbladet at det er flere grunner til at de har rådet kvinnen til å snakke med en av de to sakkyndige:
- For det første er Nygaard kvinne, men vel så viktig er at hun har satt ni barn til verden. Jeg utelukker ikke at saken mot klienten kan ha noe med omstendighetene rundt selve fødselssituasjonen å gjøre. Nettopp av den grunn vil det være nyttig å få inn en sakkyndig med Nygaards bakgrunn. I tillegg har hun tre doktorgrader i psykiatri så langt jeg kjenner til. Vi begjærte Nygaard oppnevnt, og fant at tidspunktet nå var inne til at hun kunne snakke med 30-åringen, sier Ihlebæk.

Advokat Edvardsen har vært sammen med kvinnen under samtalene hun har hatt med professoren. Det har Nygaard akseptert. 30-åringen ville også det, hun fant det trygt og fornuftig.

- Hva snakket de om torsdag og fredag?
- Dette er en vanlig judisiell observasjon. Det innebærer at samtalene dreier seg om 30-åringens bakgrunn, og dødsfallene. Vi har ikke satt begrensninger for de temaer den sakkyndige kan ta opp med klienten, sier Ihlebæk.

- Men dere nekter fortsatt politiet å avhøre kvinnen?
- Ja, og vi har så langt heller ikke tatt stilling til om hun skal avgi forklaring for domstolen, når saken kommer for herredsretten i mai. Dette er spørsmål vi får komme tilbake til, sier Ihlebæk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media