Drapssiktet mor får ikke se bevisene

Ble sendt på bakrommet under fengslingsmøtet i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): I Hedmarken tingrett ble Ringsaker-kvinnen i går ilagt fire ukers varetektsfengsling med brev- og besøkskontroll . To av ukene er i isolasjon. I tillegg er det ilagt forbud mot at hun får tilgang til aviser, tv og radio i varetektsperioden.

Kvinnen som er siktet for drap og drapsforsøk påkjærte avgjørelsen på stedet. Hun erkjenner ikke straffskyld, og mener hun ikke har gjort noe galt mot ungene sine.

-  Hun skal ikke få anledning til å tilpasse forklaringen sin i forhold til opplysninger som framkommer i mediene. Det er stor fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Barbro Marie Røkenes.

Taushetsplikt

Avhøret av siktede vil fortsette i dag. 24-åringen møtte i joggebukse og fleecegenser i retten i går. Hun så ned i gulvet, og dekket til ansiktet med hendene.

Politiet har lagt fullstendig lokk over store deler av bevisene i saken. Kvinnens forsvarer, Magnulf Aurvåg, har skrevet under på en taushetserklæring. Han kan dermed ikke dele sensitiv dokumentasjon med sin klient.

Minneside fjernet

Politiet har avhørt familie og helsepersonell, og har sikret seg legejournaler.

IKKE TILSTEDE: Den drapssiktede kvinnen måtte forlate salen under fengslingsmøtet i går. Politiadvokat Barbro Marie Røknes diskuterer med forsvarer Magnulf Aurvåg. Foto: Adrian Øhrn Johansen
IKKE TILSTEDE: Den drapssiktede kvinnen måtte forlate salen under fengslingsmøtet i går. Politiadvokat Barbro Marie Røknes diskuterer med forsvarer Magnulf Aurvåg. Foto: Adrian Øhrn Johansen Vis mer

Politiet har dessuten lagt ned nettsida der siktede la ut detaljerte beskrivelser om sønnens død. Minnesida ble fjernet fra Internett etter siktedes samtykke i går. Sida inneholdt blant annet flere bilder av den døde sønnen, som moren nå er siktet for å ha drept.

24-åringen er siktet for forsettlig drap på sønnen (1). Han døde etter et anfall på Ullevål universitetssykehus våren 2005. Det var etter at den andre sønnen (født i 2006) hadde de samme anfallene at helsepersonell slo alarm. Hun er siktet for gjentatte drapsforsøk på dette barnet også. Barnet ble flyttet til et beredskapshjem. Da skal anfallene ha opphørt.

Nå skal to sakkyndige vurdere om 24-åringen er strafferettslig tilregnelig. Hedmarken tingrett fant henne frisk nok for varetektsfengsling i går.

Politiet og Kripos vil nå avhøre flere av familiemedlemmene. Det er gjort en rekke beslag i huset til siktede.