Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet nekter å se foreldrene

18-åringen siktet for drapet på nabojenta Oda Moe (15) vil ikke ha kontakt med noen, heller ikke sine egne foreldre.

- INGEN KONTAKT:  Advokat Torfinn Svanem hevder 18-åringen nekter å se sine egne foreldre.
Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet
- INGEN KONTAKT: Advokat Torfinn Svanem hevder 18-åringen nekter å se sine egne foreldre. Foto: Tom E. Østhuus, Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): — Jeg tror han er fylt med skamfølelse over hva han har brakt foreldrene sine opp i. Derfor vil han ikke møte dem, sier forsvarer Torfinn Svanem til adressa.no.

Eirik Forbord (18) har erkjent drapet. Onsdag ble 18-åringen varetektsfengslet i fire uker, hvorav to uker i full isolasjon.

Ble kvalt
Sør-Trøndelag politidistrikt bekreftet onsdag ettermiddag at 15 år gamle Oda Moe døde av kvelning.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ingen overraskelser, og er klar på hva som er dødsårsaken. Av hensyn til de pårørende vil vi ikke gå ut med ytterligere detaljer på dette stadiet, sier lensmann Arve Nordtvedt til Dagbladet.

Det er ennå ikke kjent hva som var 18-åringens motiv for å ta livet av venninnen, som også var en av Forbords nærmeste naboer.

- Anger
Både politiet og forsvarsadvokaten har antydet at siktelsen kan bli endret fra forsettlig til overlagt drap på bakgrunn av at det er et element av planlegging i drapet.

— Min klient aksepterer fengslingen og isolasjonen. Han ønsker ikke å ha kontakt med noen nå. Årsaken er at han er innforstått med det han har gjort, men det kan også skyldes anger, sier Svanem.

Daglig kontakt
Guttens forsvarer har så langt hatt daglig kontakt med 18-åringen etter pågripelsen natt til mandag.

— Han har også kontakt med helsetjenesten i fengselet. Dette for å ha kontakt med folk, og for å kunne ha noen å snakke med om saken, hvis han ønsker det, sier Svanem til adressa.no.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media