Drapssiktet nordmann anklaget for svindel

Var i retten dagen han ble pågrepet for drapet på kjæresten. Politiet tror penger kan være drapsmotiv.

I VARETEKT: Den 49-årige nordmannen ble pågrepet tirsdag, og sitter nå varetektsfengslet, i påvente av at drapssaken kommer opp for retten. Samtidig er han anklaget for å ha svindlet en svensk mann for 150 000 kroner. Foto: AP/SCANPIX
I VARETEKT: Den 49-årige nordmannen ble pågrepet tirsdag, og sitter nå varetektsfengslet, i påvente av at drapssaken kommer opp for retten. Samtidig er han anklaget for å ha svindlet en svensk mann for 150 000 kroner. Foto: AP/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 49-årige nordmannen som sitter fengslet på Phuket i Thailand, siktet for å ha drept sin kjæreste, var i retten samme dag som han ble pågrepet. Nordmannen er anklaget for å ha svindlet en svenske for 800 000 baht (nærmere 150 000 kroner), skriver lokale medier.

- Lot ham oppbevare pengene Den svenske mannen anmeldte forholdet i august 2009, kort tid etter at den antatt drepte kjæresten forsvant. Han hevder å ha gitt sin norske bekjente nevnte pengesum i to porsjoner, fordi 49-åringen hadde safe og kunne oppbevare pengene for ham.

- Men da den svenske mannen kom for å hente pengene, hevdet nordmannen at han ikke hadde dem. Tvert imot framholdt han at han aldri hadde fått noen penger, sier Boonlert Onklang ved Phuket-politiet til lokalpressen.

Onklang opplyser at svensken har to vitner som støtter hans versjon av saken.

Var ikke hjemme 49-åringen befant seg altså i retten dagen da rundt 20 politifolk fra Phuket og Bangkok stormet det herskapelige huset hans på stranda i feriebyen Kata, og fant levningene etter det som trolig er den savnede kjæresten. Siden mannen ikke var hjemme, måtte politifolkene bryte seg gjennom døra.

Politiet har ikke opplyst hvorvidt de fant noe pengebeløp under razziaen, som på den annen side avdekket at nordmannen oppbevarte en rekke av den savnede kjærestens sentrale eiendeler.

Den svenske mannen avviser overfor lokalpressen å kommentere saken.

Nordmannen ble i går fengslet for tolv dager for å ha drept kjæresten i 30-åra, samt skjult liket i ei søppelbøtte hjemme hos seg selv i to og et halvt år. Han har innrømmet at han var delaktig i den thailandske trebarnsmorens død, men hevder han ikke mente å drepe henne.

- Penger kan være drapsmotiv Phuket-politiet, ved etterforskningsleder Sirisak Warasiri, tror penger kan ha vært et motiv for drapet; nordmannen drev en eiendomsutviklingsgeskjeft sammen med kjæresten, men siden utlendinger ikke får besitte tomter i Thailand, var alle eiendommene, inkludert huset nordmannen bor i, registrert på henne.

- OPPBEVARTE PENGENE HJEMME: Den svenske mannen som har anklaget 49-åringen for svindel, hevder han gå nordmannen 150 000 kroner for at de skulle ligge trygt i safen hans. Her drapssiktedes storslåtte hjem i feriebyen Kata. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADET
- OPPBEVARTE PENGENE HJEMME: Den svenske mannen som har anklaget 49-åringen for svindel, hevder han gå nordmannen 150 000 kroner for at de skulle ligge trygt i safen hans. Her drapssiktedes storslåtte hjem i feriebyen Kata. Foto: HARALD HENSCHIEN / DAGBLADET Vis mer

Kjæresten skal ha vært nøye med alltid å ha med seg dokumentene overalt, men de lå ikke i bilen hennes, som ble funnet hensatt utenfor nordmannens hjem etter at hun forsvant i juli 2009.

Den 49-årige østlendingen risikerer livstidsstraff dersom han blir funnet skyldig i forsettlig drap på kjæresten. Til saken kommer opp, sitter han fengslet i Phuket fengsel, dit han i går ble overført etter fengslingsmøtet.

SAVNET, ANTATT DREPT: Nordmannen har tilstått å ha vært delaktig i kjæresten Rungnapa «June» Ratchasombuts død - men hevder han ikke mente å drepe henne. Foto: PRIVAT
SAVNET, ANTATT DREPT: Nordmannen har tilstått å ha vært delaktig i kjæresten Rungnapa «June» Ratchasombuts død - men hevder han ikke mente å drepe henne. Foto: PRIVAT Vis mer