Drapssiktet norsk reder (41) tilbudt hjelp av UD

Kolliderte i Chile - bestemor (56) og barnebarn (6) omkom.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Den 41 år gamle bildrapssiktede rederen fra Nordvestlandet som er fengslet i Chile, vil få hjelp fra norske myndigheter dersom han ber om det.

- Vi har allerede tilbudt ham assistanse, sier kommunikasjonssjef Bjørn Jahnsen i Utenriksdepartementet (UD) til NTB.

Trafikkdrap

Rederen er pågrepet i Santiago, siktet for drap på en 53 år gammel bestemor og det seks år gamle barnebarnet hennes.

Ett barn på ett år skal være kritisk skadd. 41-åringen er også siktet for promillekjøring og for å ha stukket av fra ulykkesstedet, etter at han i forbindelse med en forbikjøring kjørte på en småbil med en familie på fem i byen Puerto Montt sør i Chile, skriver VG Nett.

Tilbudt assistanse

Ifølge kommunikasjonssjef Bjørn Jahnsen har mannen fått tilbud om hjelp gjennom ambassaden i Santiago.

- Foreløpig har han ikke gitt oss tilbakemelding om at han ønsker assistanse. Dersom han ber om hjelp, skal han selvsagt få det, sier Jahnsen til NTB.

På grunn av tidsforskjellen har det ikke vært noen kommunikasjon mellom UD og ambassaden i Santiago i løpet av dagen tirsdag norsk tid.

Pågrepet flere kilometer unna

Den 53 år gamle bestemoren og det seks år gamle barnebarnet mistet livet i ulykken, mens kvinnens datter, svigersønn og det ett år gamle barnet ble skadd etter å ha kollidert med nordmannen.


Nordmannen etterlot sin egen Jaguar på ulykkesstedet og ble pågrepet til fots flere kilometer unna, skriver chilenske aviser.


I forhørsretten ble det hevdet at mannen var påvirket av alkohol og kjørte langt over fartsgrensa.

Han sitter nå i varetekt.

Den 41 år gamle rederen er ifølge VG Nett tidligere lokal- og fylkespolitiker for Høyre, og han har også vært leder i det lokale Høyre-laget på Nordvestlandet. (NTB-Kjell Herskedal).