Drapssiktet overlever

SKIEN (Dagbladet): 28-åringen fra Ulefoss i Telemark som er siktet for drap på sin tidligere samboer Tonje Westlie (22), overlever bilulykken han var utsatt for. Ugjerningen han skal ha begått, kan ha skjedd allerede lørdag ettermiddag - tolv timer før hun ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siktede ligger fortsatt på Ullevål sykehus i bevisstløs tilstand, men det skal ikke lenger være fare for livet hans. Søndag formiddag kjørte 28-åringen i en fjellknaus på fylkesveien mellom Bø og Seljord og ble livstruende skadd. Da hadde han vært på flukt fra politiet i et halvt døgn.

Ille tilredt

Han er siktet for å ha tatt livet av ekssamboeren lørdag. Hun ble funnet ille tilredt av venner ved ett-tida om natta.

Paret hadde gått fra hverandre før nyttårshelga, og kvinnen kom tilbake til hjemmet for å snakke med mannen om fordelingen av ting. Det endte i en tragedie. Hun ble slått og stukket i hjel med kniv.

- Vi vet ikke dødstidspunktet. Den siste observasjonen vi har av siktede, er at han forlot boligen ved halv to-tida lørdag, sier politiinspektør Petter Sødal til Dagbladet.

Det betyr at kvinnen kan ha blitt drept allerede lørdag ettermiddag.

Brødkniv

Politiet hadde i går kveld ennå ikke fått den foreløpige obduksjonsrapporten. Men den 22 år gamle kvinnen ble funnet fullt påkledd, stukket i hjel og påført massiv vold natt til søndag. Kniven gjerningsmannen brukte, var en brødkniv. Den er etterlatt på åstedet med fingeravtrykk.

Politiet har siktet den nå bevisstløse 28-åringen for forsettlig drap. Selv om tidspunktet for drapet nå kan bli forskyvet, er ikke siktelsen forandret.