Drapssiktet på flukt pågrepet i Roma

Alt står bra til med datteren på to år. Pressekonferanse om Grua-drapet nå.

PÅGREPET: Den afghanske mannen ble pågrepet i Roma i går ettermiddag. Han er siktet for drapet på mora til hans datter (2). Toåringen ble brakt i sikkerhet i forbindelse med pågripelsen og hun skal være i fysisk god form etter de dramatiske dagene. Foto: Politiet
PÅGREPET: Den afghanske mannen ble pågrepet i Roma i går ettermiddag. Han er siktet for drapet på mora til hans datter (2). Toåringen ble brakt i sikkerhet i forbindelse med pågripelsen og hun skal være i fysisk god form etter de dramatiske dagene. Foto: PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Vestoppland innkaller til pressekonferanse klokka 18 og varsler ny informasjon i forbindelse med drapssaken på Grua i Lunner kommune der er an afghansk mann er siktet for å ha drept en 17 år gammel jente.

Mannen har vært på flukt med parets to år gamle datter siden onsdag. Siste sikre observasjon av mannen er en vitneobservasjon av de på vei til Hamburg i Tyskland på torsdag.

Politiet opplyser nå at afghaneren er pågrepet i Roma i Italia. Alt skal stå bra til med jenta på to år.

Mannen ble pågrepet av italiensk politi i ettermiddag.

- Gjennom pågripelsen har vi fått kontroll på toåringen. Hun er i god behold, opplyser politimester Johan Martin Welhaven i Vestoppland politidistrikt på en pressekonferanse.

Han sier at politiet gjennom sine metoder har lykkes i følge den siktede gjennom flere land i Europa. Det har vært et samerbeid internasjonalt, Kripos har bistått og publikum har bidratt med mye infiormasjon, ifølge politiet.

Påtalesjef Linn Hilde Fosse i Vestoppland politidistrikt sier arbeidet med å få utlevert afghaneren til Norge er i gang.

- Politiet er allerede på vei til Italia for på starte dette arbeidet fordi vi erfaringsmessig vet at det tar litt tid. Vi håper å få jenta tilbake til Norge så raskt som mulig, sier hun på pressekonferansen.

Parallelt med jakten i europa og de internasjonale etterlysningere har politiet gjennomført en rekke avhør, blant annet for å kunne danne seg et bilde av parets fortid og for å kunne finne ut hvor han har tenkt seg.

Politiet har mottatt en rekke tips i saken.

NTB skriver at 17-åringen kom til Norge fra Afghanistan 30. mars i år sammen med datteren og søkte asyl. Dagen før drapet kom hun til Grua, der hun ifølge politiet hadde familie.