Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet på perm fra forsvaret

19-åringen som er siktet for drap og drapsforsøk på to ungdommer i Orkdal gjennomfører førstegangstjenesten i forsvaret. Han hadde bare vært i militæret noen uker, og var på sin første permisjon på det aktuelle tidspunktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

19-åringen tjenestegjør på rekruttskolen og de første ukene har bestått av mye nattevåking og lite søvn.

Han har vært svært sliten, og dette kan ha virket inn på psyken hans, sier siktedes advokat Stig Mjønes.

19-åringen hadde drukket store mengder alkohol, blant annet hjemmebrent, kvelden før ugjerningen i Orkdal.

- Lite søvn og mye alkohol kan være en skummel kombinasjon, sier Mjønes til Dagbladet. Han tror hans klient kan å fått «blackout» natt til i går.

Frykter lang varetekt

Den siktede 19-åringen har ikke erkjent noe som helst, og i avhørene forteller han at han var på et nachspiel. Etter det husker han svært lite. Han husker blant annet ikke noe om at han skal ha drept eller skadd noen.

Siktede har i natt overnattet på Orkdal Sanitetsforening sykehus. Han framstilles for varetektsfengsling seinere i dag med begjæring om 12 ukers varetekt.

- Jeg vil i utgangspunktet be om en kortere fengslingstid. Jeg tror nemlig det ikke er heldig for sakens hans at fengslingsperiodene blir lange. Da er det lett for at han ikke blir fulgt opp skikkelig, sier Mjønes.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling