Drapssiktet pågrepet hjemme hos venn

Mannen i 30-åra er tidligere straffedømt. Nå er han siktet for drap på ei kvinne i 60-åra.

ÅSTED: Kvinnen ble funnet kritisk skadd etter en boligbrann på Ålgård mandag kveld. Hun ble seinere erklært død på sykehuset. Foto: Carina Johansen / NTB
ÅSTED: Kvinnen ble funnet kritisk skadd etter en boligbrann på Ålgård mandag kveld. Hun ble seinere erklært død på sykehuset. Foto: Carina Johansen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Politiet har satt i gang full drapsetterforskning etter at ei kvinne i 60-åra ble funnet i en bolig på Ålgård utenfor Stavanger mandag kveld. Kvinnen ble seinere bekreftet omkommet på Stavanger sykehus.

Politiadvokat Lars Ole Berge sier tirsdag formiddag til Dagbladet at det i løpet av dagen vil bli gjennomført ytterligere avhør av en mann i 30-åra, som ble pågrepet og siktet for drap natt til tirsdag. Han erkjenner ikke straffskyld, men er tidligere kjent for politiet.

- Siktede er tidligere domfelt, opplyser Berge, men ønsker ikke å utdype noe utover dette.

PÅGREPET: Natt til tirsdag 22. desember ble en kvinne i 60-åra erklært død etter å ha blitt funnet skadd i en brennende bolig på Ålgård på Jæren. Foto: NRK Vis mer

Ikke i familie

Mannen i 30-åra ble pågrepet på en annen privatadresse enn åstedet. Politiet satte i gang en massiv og væpnet jakt på en gjerningsmann da de fant kvinnen skadd.

Det er fortsatt uklart hva som førte politiet til adressen, men politiadvokaten forklarer at det var en grunn til at politiet dro til nettopp denne boligen.

- Siktede kjenner personen som bor på denne adressen og oppholdt seg her på pågripelsestidspunktet, sier Berge.

- Hvilken tilknytning har siktede til åstedet?

- Dette er et sentralt spørsmål for politiet å belyse. Politiet ser det som sannsynlig at siktede og fornærmede kjente hverandre, men de er ikke i familie. Den nærmere relasjonen mellom dem håper vi på å belyse ytterligere gjennom etterforskingen.

Jakter ikke flere

Det var meldinger om en brann på åstedet som opprinnelig var årsaken til at politiet rykket ut til stedet. Der ble kvinnen i 60-åra funnet med skader som er beskrevet som at de ikke kan forklares som brannskader. Politiet ønsker ikke å gå inn på ytterligere detaljer rundt disse på grunn av etterforskningen.

Avhøret av siktede fortsetter tirsdag, etter en pause i natt. Det er gjort beslag i forbindelse med drapsetterforskningen, men Berge vil ikke si hvorvidt de mener å ha kontroll på et eventuelt drapsvåpen.

Han vil heller ikke kommentere hvorvidt avdøde var kjent for politiet fra tidligere. På spørsmål om det jobbes med flere pågripelser i saken, svarer politiadvokaten følgende:

- Det er for tidlig for politiet å trekke sikre konklusjoner, men foreløpig er det ikke grunn til å tro at det står flere gjerningspersoner bak handlingen.

Dagbladet har forsøkt å komme i kontakt med siktedes forsvarer, advokat Vegard Bråstein. Han har foreløpig ikke besvart henvendelsene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer