Drapssiktet pågrepet på flyplassen

Den ene drapssiktede etter Høybråten-drapet var på vei ut av landet.

DREPT: På dette stedet ved Karistien gangvei ved Høybråten kirke ble 23 år gamle Muhammad Bilal Aslam funnet drept forrige lørdag. Foto: John T.Pedersen/Dagbladet
DREPT: På dette stedet ved Karistien gangvei ved Høybråten kirke ble 23 år gamle Muhammad Bilal Aslam funnet drept forrige lørdag. Foto: John T.Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet har pågrepet to personer etter at 23 år gamle Muhammad Bilal Aslam ble funnet død ved Høybråten kirke forrige lørdag, ved et populært turområde.

Begge er nordmenn og de to er henholdsvis 24 og 20 år gamle. De har tidligere vært i berøring med politiet, i forbindelse med voldssaker. De to mennene ble pågrepet av politiet i går kveld. Da hadde det kommet inn tips, som utfylte og bekreftet bildet politiet hadde dannet seg under den intense etterforskningen den siste uka.

- Skulle til Spania - 20-åringen ble pågrepet på Rygge flyplass klokken 18.00 i det han var i ferd med å reise ut av landet. 24-åringen ble deretter pågrepet i Oslo klokken 22.00, sier politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Dagbladet. Han karakteriserer aksjonen som en planlagt aksjon, men forteller at 20-åringen ble tatt i siste øyeblikk før han skulle gå på flyet.

- Vi tror at han var på flukt, sier Hjort Kraby, som karakteriserer pågripelsene som et gjennombrudd.

- Min klient skulle på ferie for å besøke familie som han har i Spania, sier den pågrepne 20-åringens advokat, Knut Smedsrud til Dagbladet.

Smedsrud forteller at avhørene i dag i stor grad har handlet om å kartlegge klientens bevegelser rundt drapstidspunktet.
- Han erkjenner ikke noen befatning med saken, sier Smedsrud. Hans 20-år gamle klient sier at han bare har møtt drapsofferet flyktig et par ganger, gjennom felles bekjente.
Vidar Lind Iversen, som er forsvarer for den siktede 24-åringen, sier at heller ikke hans klient erkjenner noen straffeskyld. Utover det vil han ikke kommentere saken.

- Trolig fraktet i konteiner
Den drepte bar spor etter grov vold da han ble funnet. Politiet holder fortsatt fast ved teorien om at den drepte kan ha blitt fraktet
i en plastkonteiner til stedet han ble funnet. En plastkonteiner med hjul ble funnet utbrent rett over veien for funnstedet.
Politiet utelukker ikke at det kan være flere personer innblandet i saken.

- Det kan være flere personer, vi kan ikke utelukke det. Så vi vil fortsatt ha en intens etterforskning, sier Kraby.

- Hvorfor tror dere at det kan være flere?

- Fordi et lik er fraktet over en strekning. To kan klare det, men det er tungvint, så vi kan ikke utelukke at det er flere, sier Kraby til Dagbladet.

Jobbet døgnet rundt Han forteller at hele voldsavsnittet har jobbet intenst med saken, og fortsatt gjør det. Det vil de fortsette med, blant annet fordi det kan være flere gjerningsmenn.
- Hele voldsavsnittet har stått på bokstavelig talt døgnet rundt, sier Pål-Fredrik Hjort Kraby.

Han forteller at det ble nyttig da politiet gikk ut med opplysningen om at den drepte kan ha blitt fraktet til Høybråten i en konteiner. Det førte til flere tips som fikk biter til å falle på plass for etterforskerne. Kraby vil ikke si noe om hva som kan være bakgrunnen for drapet, og forklarer at dette vil bli tema i avhørene de neste dagene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer