Drapssiktet pågrepet på vei til jobb

Politiet har en teori om motivet. Siktede nekter straffskyld.

FUNNET I GARASJEANLEGG: Vegard Bjerck ble funnet ille tilredt i dette garasjeanlegget i Hofftunet på Skøyen i Oslo. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
FUNNET I GARASJEANLEGG: Vegard Bjerck ble funnet ille tilredt i dette garasjeanlegget i Hofftunet på Skøyen i Oslo. Foto: ERLEND AAS/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| • Har du opplysninger i saken? Ta kontakt med Dagbladet på SMS/MMS 2400, tlf. 24 00 00 00 eller 2400@db.no.

(Dagbladet): Oslo-politiet har arbeidet utrettelig siden desember i fjor med å oppklare det såkalte Skøyen-drapet - uten hell. Derfor er det et stort gjennombrudd at de i dag kan kunngjøre at de har pågrepet og siktet en mann i saken.

IT-gründeren Vegard Bjerck (43) ble funnet ille tilredt av en rekke knivstikk i garasjeanlegget under huset han bodde i på Hofftunet om ettermiddagen 18. desember. På tross av en storstilt etterforskning, med etterlysninger og fantomtegninger, har ingen blitt pågrepet før nå.

Derfor knytter det seg nå stor spenning til hva som har ledet fram til dagens pågripelse - og hvem den siktede mannen er.

- Uforstående
Den drapssiktede mannen i 40-åras forsvarer er Knut Lindboe. Han forteller at klienten stiller seg uforstående til siktelsen.

- Han ble pågrepet i morges, på vei til jobb. Pågripelsen var udramatisk, men opplevdes som dramatisk for ham, sier Lindboe til Dagbladet.

Lindboe forteller at den siktede er Bjercks nabo i Hofftunet.

- Han har avgitt en ordinær forklaring på hva han gjorde drapsdagen. Han kjenner for øvrig ikke avdøde, sier advokaten, som opplyser at klienten vil gjennomgå ytterligere avhør i dag.

Forsettlig-siktelse
Det var drapsetterforskningens leder, politiinspektør Hanne Kristin Rohde, som avholdt pressekonferansen på politihuset på Grønland.

- Mannen ble pågrepet klokka 08.40. Han er siktet for forsettlig drap, fortalte Rohde.

REDEGJORDE: Hanne Kristin Rohde, leder for vold og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, redegjorde for dagens pågripelse på politihuset på Grønland. MMS-foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD
REDEGJORDE: Hanne Kristin Rohde, leder for vold og sedelighetsavsnittet ved Oslo politidistrikt, redegjorde for dagens pågripelse på politihuset på Grønland. MMS-foto: HANS-MARTIN THØMT RUUD Vis mer

Mannen har familie og er ikke kjent for politiet fra før.

- Pågripelsen er resultat av den grundige etterforskningen vi har gjennomført, med dyptgående analyse og taktiske undersøkelser. Nå hadde vi kommet til et punkt der det var skjellig grunn til mistanke, sa Rohde, som fortalte at det var viktig å pågripe ham nå.

Rohde understreket at mannen fremdeles kan sjekkes ut av saken.

- Vi kan ikke være sikre på noe som helst, sa hun og fortalte at den siktede ikke har kommet med noen tilståelse.

Det er ikke grunn til å tro at den pågrepne mannen er identisk med fantomtegningene som er løslatt tidligere.

Rohde forteller at politiet har hatt mannen under oppsikt «i noen tid», men at han ikke har vært inne til vitneavhør i saken. Hun opplyser at politiet ikke jakter på andre gjerningsmenn på nåværende tidspunkt.

Mannen sitter i kveld i avhør hos politiet. Mannen fremstilles eventuelt ikke for varetektsfengsling før på onsdag denne uka.

Dagbladet følger saken.

DREPT: Vegard Bjerck (43) ble tatt av dage med flere knivstikk 18. desember i fjor. Foto: PRIVAT
DREPT: Vegard Bjerck (43) ble tatt av dage med flere knivstikk 18. desember i fjor. Foto: PRIVAT Vis mer