Drapssiktet politimann hadde tilgang til Linns PC og mobiltelefon

Identifiserte liket av kvinnen han er siktet for å ha drept.

OVERVÅKINGSKAMERA: Dette overvåkingsbildet av Linn Madelen og politimannen som nå er siktet for drap er sentralt i politiets etterforskning - etter at en privatperson skaffet bildet til veie. Foto: Privat/Politiet
OVERVÅKINGSKAMERA: Dette overvåkingsbildet av Linn Madelen og politimannen som nå er siktet for drap er sentralt i politiets etterforskning - etter at en privatperson skaffet bildet til veie. Foto: Privat/PolitietVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den drapssiktede politimannen i Telemark har hatt tilgang til den avdøde kvinnens mobiltelefon og PC etter at hun døde.

Politimannen som er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen (33) natt til 3. august, var en nær støttespiller for familien og hennes samboer i dagene etter dødsfallet, melder TV 2.

Den avdøde kvinnens bror, Glenn Bråthen, sier politimannen meldte seg frivillig til å identifisere liket på vegne av familien.

- Han tok den jobben på vegne av familien veldig raskt. Før jeg rakk å snu meg, så var han på vei for å gjøre det, sier Bråthen.

I dagene etter flyttet politimannen inn til den avdødes samboer, og hjalp til med å finne ut hvorfor hun skulle ha tatt sitt eget liv.

- Han var jo bestekameraten, så det er klart at samboeren fant støtte i politimannen, sier Bråthen.

I denne tiden hadde den nå drapssiktede politimannen tilgang til Linn Madelens datamaskin og mobiltelefon.

- Her kan spor ha blitt slettet, påpeker broren, som sier politiet i Vestfold nå har beslaglagt både telefonen og datamaskinen.

Politimannens forsvarer, Arne Lie, sier at siktede sitter i varetekt med medieforbud, og at han dermed ikke kan presentere denne informasjonen for sin klient. Han vil verken bekrefte eller avkrefte at politimannen var med på identifiseringen av liket.

(NTB)

BEVEGELSENE: Her skjedde hendelsen som politiet nå tror dreier seg om et drap. Grafikk: Kjell Erik Berg
BEVEGELSENE: Her skjedde hendelsen som politiet nå tror dreier seg om et drap. Grafikk: Kjell Erik Berg Vis mer