Drapssiktet politimann kan få sparken - uansett

Forsvarereren: - Han venter på å bli sjekket ut av saken.

 REKONSTRUKSJON:  Politiet gjennomførte 12. september en rekonstruksjon av hva somk skjedde natt til 3. august da Linne Madelen Bråthen og den drapssiktede politimannen gikk over Breviksbrua.  FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.
REKONSTRUKSJON: Politiet gjennomførte 12. september en rekonstruksjon av hva somk skjedde natt til 3. august da Linne Madelen Bråthen og den drapssiktede politimannen gikk over Breviksbrua. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Telemark politidistrikt vurderer å avskjedige politimannen som er siktet for forsettlig drap på Linn Madelen Bråthen (33) fra Breviksbrua natt til 3. august i år - uansett om han blir tiltalt eller sjekket ut av saken.

Arbeidsgiveren forbereder nå en avskjedigelse av politimannen, skriver Telemarksavisa.

Politimannen har hele tiden nektet for å ha drept kvinnen, som ble funnet død i sjøen samme formiddag, ikke langt fra den drøyt 40 meter høye brua.

Falsk forklaring Han var først siktet for falsk forklaring, og har innrømmet at han først ga feil opplysninger om hvor han selv var rundt det tidspunktet familievennen forsvant.

Etter det Dagbladet forstår, vurderer politiledelsen falsk forklaring som alvorlig nok grunn for oppsigelse, selv om politimannen ikke skulle bli tiltalt eller dømt for drap.

Politimester Rita Kilvær i Telemark vil bare uttale seg på generelt grunnlag, ikke om den konkrete personalsaken.

- Hvis politiet mener det er grunnlag for en avskjedssak, kan det skje før en tiltale er ferdig, sier Kilvær til ta.no.

Den drapssiktede politimannens forsvarer, advokat Arne Lie i Tønsberg, har ikke fått noen signaler om at klientens arbeidsgiver forbereder en oppsigelsessak.

- Nå er han suspendert fra jobben, og er innstilt på at suspensjonen blir forlenget fram til en rettssak, dersom han blir tiltalt, sier forsvareren til Dagbladet.

Ferdig neste uke Det er Vestfold politidistrikt som etterforsker saken.

- Jeg er blitt orientert om at de planlegger å avslutte etterforskningen allerede kommende uke. Det er vurderingen av den endelige obduksjonsrapporten og Kripos' gjennomgang av de elektroniske sporene som gjenstår før politiet leverer sin innstilling til Statsadvokaten i Telemark og Vestfold, sier advokat Arne Lie til Dagbladet.

- Hvordan ser politimannen på situasjonen ?

- Han er sterkt preget av å være siktet for et forhold han ikke er skyldig i. Det er en stund siden han er avhørt, og han venter på at siktelsen blir frafalt, sier forsvareren.

Han regner med at det går «noen uker» fra statsadvokaten får politiets materiale til en tiltale er klar.

 INGEN SIGNALER:  Advokat Arne Lie har ikke fått noen signaler om at Telemark politidistrikt forbereder en oppsigelsessak mot den drapssiktede politimannen. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET.
INGEN SIGNALER: Advokat Arne Lie har ikke fått noen signaler om at Telemark politidistrikt forbereder en oppsigelsessak mot den drapssiktede politimannen. FOTO: PER FLÅTHE/DAGBLADET. Vis mer