Drapssiktet politimann varetektsfengslet i fire uker

Den drapssiktede politimannen fra Telemark får fire uker i varetekt hvorav to uker er i isolasjon.

Overvåkningsbilde fra natt til 3. august som viser den siktede politimannen (t.v.) sammen med kvinnen han er siktet for å ha drept. 
Foto: POLITIET / NTB Scanpix
Overvåkningsbilde fra natt til 3. august som viser den siktede politimannen (t.v.) sammen med kvinnen han er siktet for å ha drept. Foto: POLITIET / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet er redd for at mannen skal ødelegge bevis i saken.

Fengslingsmøtet i fant sted i Tønsberg tingrett i dag.

Under fengslingsmøtet kom den drapstiltalte politimannen i 40-årsalderen inn i rettslokalet i ei T-skjorte og sandaler.

Han ønsket ikke å avgi forklaring for retten og godtok at hans siste politiforklaring ble opprettholdt uten endringer. Flere ganger tok han seg til ansiktet og kikket ned i bakken foran seg.

Politiet begjærte fire ukers varetekt for politimannen.

- Fortløpende vurdering Vestfold politidistrikt, som har etterforskningsanasvaret i saken, vil at de to første ukene av fengslingen skjer i fullstendig isolasjon, de to siste ukene med brev- og besøksforbud, og at han blir underlagt medieforbud i hele perioden.

- Det er en totalvurdering og forspillelse av bevis som er grunnen for at vi ber om fengsling. Det er mye etterforskning som står foran oss i den neste perioden. Og det vil bli tatt en fortløpende vurdering om det vil være grunn til varetektsfengsling videre, sier politiadvokat Lise Dalhaug til Dagbladet.
Samtykket ikke Politimannen samtykket ikke til kjennelsen. Dalhaug forteller at politiet jobber iherdig med å etterforske saken.

- Vi holder på med teknisk og taktisk etterforskning. Det har skjedd mye, vi har foretatt en rekke vitneavhør og bevis, det har kommet inn en rekke tips og det kommer stadig ny informasjon, sier Dalhaug

Det gikk ti dager fra Stahelle-kvinnen Linn Madelen Bråthen (33) døde, til politiet siktet en politimann i 40-årsalderen for falsk forklaring, og enda to dager før han ble siktet for å ha drept henne. Telemark politidistrikt konkluderte raskt med at det dreide seg om et selvmord og valgte ikke å etterforske saken.