Drapssiktet rømling pågrepet

Mannen rømte fra psykiatrisk avdeling ved Sykehuset Østfold.

STOR POLITIAKSJON: Den drapsiktede rømlingen er ansett som svært farlig av politiet. Store politistyrker lette etter mannen tirsdag kveld og han ble pågrepet rett før klokken 20. Foto: John Terje Pedersen/Dagbladet
STOR POLITIAKSJON: Den drapsiktede rømlingen er ansett som svært farlig av politiet. Store politistyrker lette etter mannen tirsdag kveld og han ble pågrepet rett før klokken 20. Foto: John Terje Pedersen/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 23-årige mannen ble i juli i fjor siktet for et knivdrap i Sarpsborg. Politiet måtte avfyre skudd - og mannen ble truffet - under pågripelsen, skriver Aftenposten.

Han ble pågrepet av politiet rett før klokken 20 i Halden.

- Rømlingen ble observert av en kollega på sin fritid som meldte fra til politiet, skriver Østfold politidistrikt i en pressemelding.

Politiet fikk melding om rømmingen klokken 18.01. Mannen rømte fra Sykehuset Østfolds psykiatridivisjon på Veum i Fredrikstad mellom klokken 17.30 og 18. - Vi har grunn til å tro at han stakk av ved å gå gjennom en ulåst dør, opplyser operasjonsleder Terje Marstad i Østfold politidistrikt til NTB.
Det var tidligere store politistyrker som lette etter mannen.

- Vi ønsker ikke å ha denne mannen ute blant folk i den tilstanden han er i nå, og vi anser han som svært farlig for publikum, sa operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Terje Marstad, til Dagbladet.

Mannen hadde rømt fra Veum psykiatriske sykehus.

- Vi leter i Østfold-området, men vi får ikke brukt helikopter på grunn av dårlig vær, sa Marstad.

23-åringen har vært innlagt på psykiatrisk sikringspost siden han ble pågrepet og operert i Juli i fjor.

- Han halter siden han ble skutt i benet, og det er et godt kjennetegn, sa Marstad.

Mannen var ikke bevæpnet.

Rømlingen ble pågrepet i juli i fjor etter at en mann i 50-åra ble funnet knivdrept på gata.