DRAP: Her er kriminalteknikere i gang med å undersøke åstedet der en mann ble funnet drept i natt.  Foto: Torbjørn Grønning /  Dagbladet
DRAP: Her er kriminalteknikere i gang med å undersøke åstedet der en mann ble funnet drept i natt. Foto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Drapssiktet samboer (31) ligger skadd på sykehus

Politiet håper å få avhørt henne om drapet på mannen (30) i Vestby i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKI/VESTBY (Dagbladet): Det var naboparet som varslet politiet om drapet av en mann i begynnelsen av 30-åra i Vestby like over midnatt. Samboeren er nå siktet for drapet, men ligger på sykehus med skader.

- Både politiet og og ambulansepersonell prøvde på livreddende førstehjelp, men uten å lykkes, opplyser politiadvokat Nora Ingebrigtsen på en pressekonferanse på politihuset i Ski i dag.

Politiet gikk til pågripelse av både den skadde samboeren og naboparet etter drapet. Nora Ingebrigtsen opplyser at den drepte mannen er født i 1981. Samboeren er født i 1980 og politiet opplyser at de konsentrerer etterforskningen rundt samboeren.

- Samboeren ligger på Ullevål sykehus med skader, men de er ikke livstruende. Vi håper å få avhørt henne på sykehuset, men vi avventer foreløpig tilbakemelding, sier Ingebrigtsen.

Politiet prøver nå å få oversikt over hvilken rolle naboparet født i henholdsvis 1963 og 1959 hadde, og har siden saken ble kjent ikke utelukket at de vil få en annen status enn siktet i løpet av dagen.

- Vi er veldig tidlig i etterforskningsfasen, så det er vanskelig å si noe rundt de tre nå, sier politioverbetjent Rune Isaksen.

DRAPSETTERFORSKNING: Politiet i Follo har startet drapsetterforskning etter at de ble varslet om drapet på en 31 år gammel mann i Vestby i Follo like over midnatt.  Foto: Torbjørn Grønning /  Dagbladet
DRAPSETTERFORSKNING: Politiet i Follo har startet drapsetterforskning etter at de ble varslet om drapet på en 31 år gammel mann i Vestby i Follo like over midnatt. Foto: Torbjørn Grønning / Dagbladet Vis mer

I tillegg er en person brakt inn som vitne.

- Han var ikke vitne til selve handlingen, men på grunn av funn på stedet og slik saken sto der betrakter vi han som et vitne. Han har en tilknytning til nærområdet, sier politioverbetjent Isaken til Dagbladet.

Politiet har gått i gang med kriminaltekniske undersøkelser og får også bistand fra Kripos til dette.

- Vi vil også vurdere å starte en rundspørring i nærområdet.

Politiet har tidligere vært på adressen, men ønsker ikke å si hvorfor de har besøkt samboerparet før.

DREPT: En mann ble drept på denne adressen i Vestby. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
DREPT: En mann ble drept på denne adressen i Vestby. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer