REAGERTE MED SINNE: Kvinnen som var samboer med Per Vålnes da han forsvant mente ifølge avisa Nordlys at Vålnes forsvant av egen fri vilje. Foto: Nordlys
REAGERTE MED SINNE: Kvinnen som var samboer med Per Vålnes da han forsvant mente ifølge avisa Nordlys at Vålnes forsvant av egen fri vilje. Foto: NordlysVis mer

Drapssiktet samboer sa hun var sint på Per

Da Per Vålnes (50) forsvant, reagerte samboeren med sinne overfor familie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(NORDLYS): I dagene etter at Vålnes ble meldt savnet 1. desember, var flere av 50-åringens familiemedlemmer i kontakt med den nå drapssiktede samboeren, skriver Nordlys.

Etter det Nordlys får opplyst, ga hun da uttrykk for at hun mente Vålnes hadde forsvunnet av egen, fri vilje - og at hun var sint på ham for å ha etterlatt henne med både barn og parets kennelhunder.

Da Vålnes' bil ble funnet i Lavangsdalen 4. desember, utløste det en storstilt leteaksjon.

Mens området ble endevendt i jakten på 50-åringen, kjenner Nordlys til at kvinnen forholdt seg i ro hjemme på gården på Sagelv i Balsfjord.
 
Tror ikke på forklaring I samtaler med familie, venner, bekjente, og i avhør med politiet, har kvinnen forklart at Vålnes gikk ut døren på kvelden 30. november - altså dagen før hun meldte ham savnet.

Nordlys er kjent med at politiet ikke fester lit til denne forklaringen.

Derimot går en sentral teori i etterforskningen ut på at Vålnes ble tatt av dage i tilknytning sin egen 50-årsfest natt til 27. november, eller kun kort tid etter.

- Dette er opplysninger som jeg ikke kan kommentere, har regionlensmann Andreas Nilsen uttalt gjentatte ganger.

Han har heller ikke ønsket å si noe om hva kvinnen har forklart om perioden rundt Vålnes' forsvinning, eller hva politiet mener om hennes utsagn over venner og familie.

Heller ikke 40-åringens forsvarer Tore Pedersen ønsker å kommentere noe knyttet til kvinnens forklaring, eller hvordan hun stiller seg til spørsmålet om straffskyld.

Ønsker videre isolasjon I dag er det to uker siden kvinnen ble pågrepet og siktet i den mye omtalte saken.

I likhet med de to øvrige to siktede i saken, er hun varetektsfengslet i fire uker med brev-, besøks- og medieforbud - hvorav to uker er i full isolasjon.

Isolasjonstiden utløper førstkommende fredag, og politiadvokat Morten Hermansen sier at politiet nå vil begjære den forlenget med nye to uker.

- Det er fordi vi fortsatt vurderer faren for bevisforspillelse som stor. Vi vil unngå at de siktede har noen som helst mulighet til å påvirke vitner, medsiktede eller destruere bevis, sier Hermansen til Nordlys.

SAVNET: Per Vålnes ble meldt savnet 1. desember i fjor. Tre personer er nå siktet for drap, men politiet har ennå ikke funnet Vålnes. Foto: Privat
SAVNET: Per Vålnes ble meldt savnet 1. desember i fjor. Tre personer er nå siktet for drap, men politiet har ennå ikke funnet Vålnes. Foto: Privat Vis mer