Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet selger luftpistol på finn.no

Mannen som fredag tilstod det brutale drapet på Lars Erik (18) fra Kongsvinger, selger en luftpistol på nettstedet finn.no.

LUFTPISTOLEN: Denne luftpistolen er hentet fra 22-åringens annonse på nettstedet Finn.no. FAKSIMILE: Finn.no
LUFTPISTOLEN: Denne luftpistolen er hentet fra 22-åringens annonse på nettstedet Finn.no. FAKSIMILE: Finn.no Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no) Fredag i forrige uke tilstod en mann (22) fra Kongsvinger å ha drept Lars Erik Flem Andersen (18) i juli i år.

Han sitter nå varetektsfengslet i to uker med brev- og besøkskontroll og er siktet for et brutale knivdrapet. Politiet i Kongsvinger mener de har pågrepet rett mann.

- Skikkelig morsom pistol
På nettstedet Finn.no har den 22-åringe småbarnsfaren lagt ut en luftpistol av typen Magnum Desert Eagle for salg.

- En skikkelig morsom pistol, skriver 22-åringen i annonsen.

Han forteller at luftpistolen er lite brukt, og at den ble kjøpt for noen knappe måneder siden.

- Grunnen til salget er lite mulighet og tid til å bruke den. Har ikke avfyrt mer enn ca 500 skudd, skriver 22-åringen.
- Brukte luftpistol i drapet
Den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Lars Erik Flem Andersen døde av stikkskader i overkropp og hode. Søndag skrev VG derimot at den drapssiktede også skal ha hatt med seg luftpistol da han drepte Lars Erik Flem Andersen, og at det ble avfyrt tre skudd mot kroppen til offeret.

OFFER: Lars Erik Flem Andersen (18) ble funnet med strupen skåret over utenfor en eldrebolig i Kongsvinger i juli i år. Foto: Privat
OFFER: Lars Erik Flem Andersen (18) ble funnet med strupen skåret over utenfor en eldrebolig i Kongsvinger i juli i år. Foto: Privat Vis mer

Politiadvokat Iren Johnsen Dahl vil ikke bekrefte dette overfor Dagbladet. Hun ønsker heller ikke å kommentere luftpistol-annonsen. 22-åringens advokat, Aina Helen Tvengsberg, er ikke kjent med at hennes klient har lagt ut en annonse om en luftpistol på finn.no.

Kripos gjorde undersøkelser hjemme hos 22-åringen på fredag. Politiet har funnet det som trolig er drapsvåpenet, og mener drapet var helt umotivert.
- Sjokkert Dagbladet var fredag i kontakt med arbeidsgiveren til drapssiktede, hvor han har jobbet de siste fire månedene. Hun var sjokkert over å høre om drapstilståelsen.

- Jeg har absolutt ikke mistenkt ham for noe sånt. Han skled raskt inn i arbeidsmiljøet og jeg har inntrykk av at han var godt likt, sier hun.

- Han var bare interessert i data
Huseieren som drapssiktede leide hos i Kongsvinger før han ble pågrepet av politiet, er også svært overrasket over tilståelsen.

DRAPSSIKTET: Slik ser Facebook-profilen til den drapssiktede småbarnsfaren (22) ut. FAKSIMILE: Facebook
DRAPSSIKTET: Slik ser Facebook-profilen til den drapssiktede småbarnsfaren (22) ut. FAKSIMILE: Facebook Vis mer

- Han er den siste jeg ville mistenkt for noe sånt. Han var bare interessert i data, og var aldri involvert i krangel eller lignende, sier huseieren som drapssiktede leide leilighet hos i Kongsvinger.

Også vennene av den drapssiktede stiller seg helt uforstående til at han skal ha begått drapet, ifølge lokalavisen Glåmdalen.

KOMMENTERER IKKE LUFTPISTOL: Politiadvokat Iren Johnsen Dahl ønsker ikke å kommentere om 22-åringen kan ha brukt en luftpistol i drapet på 18-åringen. Hun vil heller ikke si om politiet kjenner til luftpistol-annonsen. Foto: Jacques Hvistendahl
KOMMENTERER IKKE LUFTPISTOL: Politiadvokat Iren Johnsen Dahl ønsker ikke å kommentere om 22-åringen kan ha brukt en luftpistol i drapet på 18-åringen. Hun vil heller ikke si om politiet kjenner til luftpistol-annonsen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
FORSVARER: Aina Tvengsberg forsvarer 22-åringen. Hun kjenner ikke til at han skal ha forsøkt å selge en luftpistol på finn.no. Foto: Jaques Hvistendahl
FORSVARER: Aina Tvengsberg forsvarer 22-åringen. Hun kjenner ikke til at han skal ha forsøkt å selge en luftpistol på finn.no. Foto: Jaques Hvistendahl Vis mer