Dobbeltdrapet i Otta:

Drapssiktet sendt til legesjekk i natt

En mann i 40-åra er pågrepet etter at to personer ble funnet drept på Otta. Innbyggere på tettstedet forteller om frykt og sjokk etter drapene.

TIL UNDERSØKELSE: Den pågrepne mannen ble sendt til legeundersøkelse natt til tirsdag. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
TIL UNDERSØKELSE: Den pågrepne mannen ble sendt til legeundersøkelse natt til tirsdag. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OTTA / OSLO (Dagbladet): Mannen som er siktet etter dobbeltdrapet på Otta, har vært ivaretatt av helsevesenet siden pågripelsen.

- Mannen som er pågrepet har vært på legeundersøkelse, sier politiadvokat Lars Rune Ringvik, til Dagbladet.

Siktede skal være en mann i 40-åra, opplyser kilder til Dagbladet. Ringvik ønsket ikke å kommentere saken ytterligere i morgentimene, men opplyser at politiet vil komme med mer informasjon i løpet av formiddagen.

Ifølge NRK er det et ektepar som er drept. Det samsvarer med Dagbladets opplysninger. Mannens forsvarer opplyser til TV 2 at han samtykker til varetektsfengsling tirsdag.

Innsatsleder Ingrid Tøndel etter knivstikkingen i Otta. Reporter/video: Øistein Monsen Vis mer

- Ikke en kar med rulleblad

Mannen i 40-åra skal selv ha kontaktet politiet og meldt fra om de to drapene. Han har fått oppnevnt advokat Anders Bjørnsen som forsvarer.

Bjørnsen snakket med sin klient i går, men har ennå ikke vært i kontakt med ham tirsdag.

- Jeg venter på å prate med ham i dag. Det må avklares om han samtykker til varetekt, sier advokaten, som opplyser at det ennå ikke er gjennomført avhør av mannen i 40-åra.

Klienten hans ble hentet av ambulanse på Sel lensmannskontor i Otta ved midnatt mandag.

- Da jeg snakket med ham i går, virket han grei å snakke med. Men det er en mann som ikke har det så godt for øyeblikket, sier Bjørnsen.

- Helsevesenet er involvert og det er et behov han har nå. Jeg vet han er i gode hender, legger forsvarsadvokaten til.

Bjørnsen har ennå ikke sett noe dokumentasjon fra politiet og opplyser at diskusjonen om skyldspørsmålet er et stykke unna.

- Dette er ikke en kar med rulleblad eller historikk, men en kar med rein bakgrunn, sier Anders Bjørnsen, om sin klient.

Flere naboer er evakuert

Dagbladet får bekreftet av fungerende ordfører i Sel kommune, Pål Ellingsbø (Sp), at flere naboer er evakuert etter dobbeltdrapet på Otta.

- Politiet har sperret av et område, og derfor kan ikke beboerne bo der i en periode. Jeg har ikke oversikt over antallet beboere som er flyttet eller når de får flytte tilbake, sier han til Dagbladet.

Dagbladet har vært i kontakt med en beboer på Otta, som hevder at et 20-talls leiligheter er evakuert som følge av hendelsen.

Politiadvokat Julie Dalsveen opplyser til Dagbladet at beboerne er evakuert fordi det er relativt tettbebygd i området rundt åstedet.

- Politiet har behov for at det ikke er så mange folk tett på. Jeg er ikke kjent med hvor mange enheter som er evakuert, sier hun tirsdag ettermiddag.

Politiet driver fortsatt med tekniske undersøkelser på åstedet, og når beboerne får flytte hjem er for tidlig å svare på, opplyser Dalsveen.

På spørsmål om det er gjort flere funn, om åstedet strekker seg over et større område eller om flere leiligheter blir undersøkt, svarer politiadvokaten at hun ikke er kjent med detaljer fra åstedsarbeidet.

- Et sjokk

Mandag kveld møtte Dagbladet to personer på den døgnåpne bensinstasjonen i Otta. De hadde tenkt seg nøye om før de dro ned til sentrum den samme kvelden som drapene skjedde.

- Dette er et sjokk. Man forventer ikke at sånt skal skje her, sier Stian Killi.

Drapssiktet sendt til legesjekk i natt

24-åringen og hans jevnaldrende kamerat, Adrian Øien, er begge fra Otta. Et lite sted der alle kjenner alle.

- Jeg var redd det kunne være noen jeg kjenner, sier Stian Killi.

Kameraten Adrian kjente på den samme frykten da han først fikk høre nyheten om den grusomme hendelsen som har rammet lokalsamfunnet nord i Gudbrandsdalen.

- Dette kommer jeg til å tenke på i morgen, sier Adrian Øien, til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer