Drapssiktet sendte eposter med krav om penger til Monikas mor

Den 32 år gamle drapssiktede litaueren blir framstilt for varetektsfengsling klokka 13.45 i dag. Han nekter for å ha drept Monika (8).

ÅSTEDET: I en sokkelleilighet i dette huset på Steinsland i Sund kommune på Sotra ble Monika funnet død.

Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet
ÅSTEDET: I en sokkelleilighet i dette huset på Steinsland i Sund kommune på Sotra ble Monika funnet død. Foto: Tor Erik H. Mathiesen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Dagbladet er kjent med at den 32 år gamle litaueren skal ha sendt flere eposter til Monikas mor Kristina Sviglinskaja der han har krevd å få penger. Det skal ha skjedd etter at han flyttet ut av sokkelleiligheten de delte våren og sommeren 2011.

Monika Sviglinskaja ble funnet død av sin mor og en venninne av henne 14. november 2011. De bodde sammen i en sokkelleilighet på Steinsland i Sund kommune på Sotra.

Moren var på jobb i Sotra Fiskeindustri. Jenta hadde blitt hjemme fra skolen og hadde forsøkt å ringe sin mor en rekke ganger om morgenen. Da moren fant alle de ubesvarte anropene på sin mobiltelefon, reiste hun hjem sammen med en venninne.

Nekter straffskyld Det første de så da de kom til leiligheten var at glasset i ytterdøra var knust fra utsiden. Inne i leiligheten fant de datteren død. Moren fikk sjokk. Politiet ble varslet og moren ble tatt hånd om av venner og kommunens omsorgstjeneste.

Den 32 år gamle eks-samboeren fra Litauen ble pågrepet på sin arbeidsplass i Bergen mandag denne uka. Han nekter straffskyld. Forsvarer og advokat Fredrik Verling sier til Dagbladet at klienten hans er nedstemt og bekymret over at han er blitt siktet i en så alvorlig sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer