Drapssiktet skrev rasistiske nett-nnlegg

Enka (34) frykter at drapet var rasistisk motivert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går ble en 25 år gammel mann fra Sør-Trøndelag pågrepet og siktet for drapet på seksbarnsfaren Mahmed Jamal Shirwac (46).

Tilbake i Trondheim sitter mannens enke (34) med tre små barn under tre år, det yngste nyfødt.

- For henne er det en stor lettelse at en person er pågrepet. Det har vært en stor belastning at familien ikke har visst hvem som har gjort dette, og at de heller ikke har noen opplysninger om hvorfor han ble drept, sier enkas bistandsadvokat, Lilli Marie Brimi, til Dagbladet.no.

- Helt uforståelig

For de etterlatte er drapet fortsatt helt uforståelig. Shirwac var en populær og godt likt familiefar, og hadde ingen fiender. Foreløpig er det ingenting som tyder på at den siktede 25-åringen kjente sitt offer. Familien tror derfor drapet kan ha vært rasistisk motivert.

- Familien frykter og tror at drapet er rasistisk motivert. Det er det eneste de kan tenke seg, sier bistandsadvokaten, som synes tanken er skremmende.

Den siktede 25-åringen var tidligere drosjesjåfør, og har også vært aktiv i en pistolklubb i Trondheim.

Mannen har flere ganger skrevet svært fremmedfiendtlige innlegg i nettfora, men det er ikke kjent om han tilhører noe bestemt miljø.

BEGRAVELSEN: Norsk-somaliske Mahmed Jamal Shirwac (46) ble begravd i Trondheim i slutten av august. Nå er en 25-åring pågrepet for drapet på familiefaren. Enken (34) er lettet over pågripelsen. (Bildet er tatt med tillatelse fra familien.) Foto: NED ALLEY
BEGRAVELSEN: Norsk-somaliske Mahmed Jamal Shirwac (46) ble begravd i Trondheim i slutten av august. Nå er en 25-åring pågrepet for drapet på familiefaren. Enken (34) er lettet over pågripelsen. (Bildet er tatt med tillatelse fra familien.) Foto: NED ALLEY Vis mer

Politiet i Trondheim vil ikke si noe om et eventuelt motiv for drapet.

Aktiv skytter

Ifølge Adressa.no beskrives han som en ensom person som var mobbeoffer på skolen. Samtidig skal mannens temperament ha brakt ham opp i problemer flere ganger, og han skal ha blitt anmeldt for trusler om våpenbruk overfor en annen mann.

25-åringen beskrives som svært våpeninteressert, og under razziaen mot Trondheims-leiligheten der han bor sammen med sin bror, ble det beslaglagt flere håndvåpen. Drapsvåpenet skal imidlertid ikke være blant disse. Razziaen ble foretatt for ei uke siden.

Familiens bistandsadvokat forteller at familien ikke har noen kjennskap til den siktede mannen fra før.

- Mahmed var svært godt likt, og hadde ingen uvenner. Derfor tror de han kan ha blitt et tilfeldig offer for rasisme, sier bistandsadvokaten.

Roser politiet 

Shirwac har vært i Norge i over ti år og var norsk statsborger, mens kona kom hit fra Somalia for under tre år siden. Hun snakker lite norsk, og er avhengig av tolk.

Drapssiktet skrev rasistiske nett-nnlegg

- Hun har det fryktelig tøft. I tillegg til sorgen over at han er borte, sitter hun nå igjen alene med omsorgen for tre små barn. Han var en snill familiefar som hentet og leverte de to største barna i barnehagen. Han snakket godt norsk og var den som ordnet ting, sier advokaten.

Shirwac etterlater seg i tillegg ei eldre datter i Norge, og to mindreårige barn i Somalia. Flere familiemedlemmer fra Somalia er fortsatt i Trondheim, blant andre avdødes søster og onkel.

- Det har vært veldig godt for kona hans, og hun har fått god støtte av familie og venner. Hun har også fått tilbud om profesjonell hjelp. I tillegg har politiet vært enestående til å informere om saken og ivareta familien, sier bistandsadvokat Lilli Marie Brimi.

DREPT:</B> Mahmed Jamal Shirwac (46) ble skutt og drept utenfor Trondheim 23. august. Han etterlater seg en kone (34) og tre små barn i Trondheim.