Frogner-drap:

Drapssiktet skylder millioner i byggesakskonflikt

Mannen i 30-åra som er siktet for drapet på en kvinne på Frogner i Oslo onsdag morgen, skylder den drepte kvinnen om lag 12 millioner kroner etter en byggesakskonflikt.

TVIST: Den drapssiktede mannen ble hyret inn av drapsofferet og hennes nå avdøde ektemann, i forbindelse med en byggesak, blant annet på denne adressen i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TVIST: Den drapssiktede mannen ble hyret inn av drapsofferet og hennes nå avdøde ektemann, i forbindelse med en byggesak, blant annet på denne adressen i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Saken bunner i en årelang konflikt mellom den drepte kvinnen i 50-åra og hennes avdøde ektemann på den ene siden, og den nå drapssiktede mannen i 30-åra på den andre.

Drapssiktede ble før jul i fjor dømt til å betale 11 848 764 kroner i erstatning til drapsofferet. I tillegg ble mannen dømt til å betale saksomkostninger på 900 000 kroner.

«Totalt kaos»

Den drapssiktede mannen skulle torsdag denne uka møte i Oslo tingrett hvor selskapet hans skulle bli tvangsoppløst, skriver VG som omtalte saken først.

Advokat Vidar Claudi-Nielsen bekrefter overfor Dagbladet at det pågår en tvangsavviklingsprosess i forbindelse med den omtale tvisten.

I dommen fra Oslo tingrett, datert like før jul i 2020, beskrives en lang og betent konflikt knyttet til et byggeprosjekt på Frogner.

- Helt sentralt å se på konflikten, sier leder for etterretning og etterforskning Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

I 2016 ble den drapssiktede mannen hyret inn av ekteparet som prosjektleder og rådgiver i forbindelse med byggeprosjekter på to eiendommer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer