Frogner-drap:

Drapssiktet skylder millioner i byggesakskonflikt

Mannen i 30-åra som er siktet for drapet på en kvinne på Frogner i Oslo onsdag morgen, skylder den drepte kvinnen om lag 12 millioner kroner etter en byggesakskonflikt.

TVIST: Den drapssiktede mannen ble hyret inn av drapsofferet og hennes nå avdøde ektemann, i forbindelse med en byggesak, blant annet på denne adressen i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TVIST: Den drapssiktede mannen ble hyret inn av drapsofferet og hennes nå avdøde ektemann, i forbindelse med en byggesak, blant annet på denne adressen i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Saken bunner i en årelang konflikt mellom den drepte kvinnen i 50-åra og hennes avdøde ektemann på den ene siden, og den nå drapssiktede mannen i 30-åra på den andre.

Drapssiktede ble før jul i fjor dømt til å betale 11 848 764 kroner i erstatning til drapsofferet. I tillegg ble mannen dømt til å betale saksomkostninger på 900 000 kroner.

«Totalt kaos»

Den drapssiktede mannen skulle torsdag denne uka møte i Oslo tingrett hvor selskapet hans skulle bli tvangsoppløst, skriver VG som omtalte saken først.

Advokat Vidar Claudi-Nielsen bekrefter overfor Dagbladet at det pågår en tvangsavviklingsprosess i forbindelse med den omtale tvisten.

I dommen fra Oslo tingrett, datert like før jul i 2020, beskrives en lang og betent konflikt knyttet til et byggeprosjekt på Frogner.

- Helt sentralt å se på konflikten, sier leder for etterretning og etterforskning Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

I 2016 ble den drapssiktede mannen hyret inn av ekteparet som prosjektleder og rådgiver i forbindelse med byggeprosjekter på to eiendommer.

Ifølge dommen finner retten sammenheng mellom siktedes ansvar og ekteparets økonomiske tap. Retten finner at tapene er oppstått som følge av «siktedes uaktsomme, til dels grovt uaktsomme og forsettlige handlinger og unnlatelser». Dette bunner blant annet i feillevering, bygging uten prosjektering, bygging uten og i strid med offentligrettslig og privatrettslig godkjenning, samt uaktsomt påført skadeverk på eiendommer.

Ifølge en artikkel i Dagens Næringsliv forklarte et vitne, som ledet kartleggingen av opprydningsarbeidet, i forbindelse med rettsprosessen at det ikke fantes dokumentasjon på hva som var gjort, og beskrev tilstanden i byggeprosjektene som «totalt kaos».

STANSET: Den mistenkte gjerningsmannen ble pågrepet på E18 utgående ved Strand i Bærum. Video: Tipser Vis mer

Bekrefter mulig relasjon

Leder for etterretning og etterforskning Grete Lien Metlid i Oslo politidistrikt sier på en pressekonferanse onsdag ettermiddag at det er en forretningsmessig relasjon mellom den avdøde kvinnen og den drapssiktede mannen.

- Dette kan være knyttet til en sivilrettslig tvist, og mulig også en pågående sak, sier Metlid.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Mannen er foreløpig ikke avhørt, og det er uklart hvordan han stiller seg til siktelsen. Han er nå i samtale med en forsvarer.

- Det er ingenting som tyder på at dette er tilfeldig, sier Metlid.

Hun understreker overfor Dagbladet at det er for tidlig å fastslå hva motivet er.

Det var rett før klokka 08.30 onsdag morgen at politiet ble varslet om skudd på Frogner i Oslo.

Ifølge Metlid ble mannen pågrepet rundt ti minutter etter, i en bil på E18. Etterforskningslederen sier politiet har noe kjennskap til mannen fra før.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer