Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet søkte jobb to dager etter drapet på Galina

24-åringen planla å flytte til hjemtraktene.

PÅ FLYTTEFOT: Den drapssiktede 24-åringen planla å flytte til hjemtraktene på Hedmark.
PÅ FLYTTEFOT: Den drapssiktede 24-åringen planla å flytte til hjemtraktene på Hedmark. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han søkte jobb hos meg to dager etter drapet. Jeg synes han virket litt stresset, så brikkene falt jo på plass da jeg skjønte hva som hadde skjedd, sier sjefen for en forretning i Hedmarks-traktene til Dagbladet.

Han kjente 24-åringen fra tidligere og opplyser at 24-åringen også søkte jobb ved flere andre forretninger i området.

Har ikke erkjent straffskyld 24-åringen er siktet for å ha drept sexarbeideren Galina Sandeva (28) og har innrømmet at han drepte henne med kniv, men har ikke erkjent straffskyld etter siktelsen for forsettlig drap.

Onsdag ble han varetektsfengslet for fire uker. Oslo tingrett har ilagt medieforbud de to første ukene, og brev- og besøksforbud i inntil fire uker.

Den 24 år gamle mannen, som opprinnelig kommer fra Hedmarks-traktene, skal i tiden før drapet hatt planer om å flytte hjem. Han skal blant blant annet sagt opp leiligheten sin i Oslo.

Flytteplanene var uansett ikke noe som kom opp i etterkant av drapet. I midten av november var siktede innom en butikk i Hedmarks-området for å søke jobb, får Dagbladet opplyst av sjefen ved den aktuelle butikken.

- Var lei festlivet Butikksjefen kjenner siktede og forteller at 24-åringen ga uttrykk for at han ønsket å flytte hjem.

- Han sa han var lei av Oslo. Jeg hadde inntrykk av at han var lei festlivet og ville reise hjem for å roe ned, forteller han.

Han beskriver siktede som veldig snill.

- Jeg hadde aldri sett for meg at han kunne være i stand til å gjøre det han er siktet for.

Kamerater av 24-åringen Dagbladet har vært i kontakt med, forteller at drapssiktede skal ha blitt opplevd som mer utafor og oppførte seg rarere det siste året.

Også butikksjefen gir uttrykk for at det hadde skjedd en endring.

- Da jeg snakket med ham sist så synes jeg han virket veldig nedfor, veldig lei seg. Det virket nesten som han ikke hadde lyst til å leve lenger, forteller han.

En annen av 24-åringens kamerater sier at han kanskje hadde kommet borti litt feil miljøer.

Skal vurdere tilregneligheten Torsdag ble det klart at politiet anbefaler at retten oppnevner sakkyndige for å vurdere den siktede 24-åringens tilregnelighet.

- Det er vanlig at vi foretar en vurdering i denne typen saker. Det påbegynte vi allerede mandag da politilegen undersøkte ham, og konklusjonen her er altså at vi vil ha en full rettspsykiatrisk undersøkelse, sier Tina Bjarkø Helleland til Dagbladet.

- Er det andre forhold enn brutaliteten i handlingen som gjør at dere igangsatte denne prosessen?

- Jeg vil ikke gå noe mer inn på det enn det jeg allerede har sagt. Avgjørelsen var basert på all informasjon vi satt på i saken.

Politiet håper å få gjennomført et nytt avhør med 24-åringen så snart som mulig.

- Har dere funnet drapsvåpenet?

- Jeg har ikke fått noen tilbakemelding om det nei, opplyset politiadvokat Helleland.

24-åringens forsvarer, Joar Henjum, har ikke besvart Dagbladets henvendelser torsdag.

Jobbet i samme område Siktede har forklart politiet at han ikke hadde møtt Sandeva før de møttes i Kongens gate 16. desember.

Den 28 år gamle kvinnen fra Dobritsj i Bulgaria ble funnet dagen etter, i sin egen bil. Ifølge politiet var hun drept på brutalt vis. 

24-åringen jobbet i samme område som Sandeva ble funnet. Han ble pågrepet på jobben mandag.

Mannen er tidligere dømt i Hedmarken tingrett for fyllekjøring og har blitt beskrevet som noe kjent av politiet fra tidligere, men har ikke tidligere vært involvert i alvorlige saker.

DREPT: En 24 år gammel mann har tilstått å ha forvoldt Galina Sandevas død.
DREPT: En 24 år gammel mann har tilstått å ha forvoldt Galina Sandevas død. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media