Drapssiktet sønn (21) dømt for vold mot politiet

Hadde 100 mennesker på fest mens moren var hjemme.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Detaljene rundt drapet på en 56-årig kvinne som ble funnet i natt på Frogner i Oslo, er ennå uklare. Nå kommer det fram at den drapssiktede 21-årige sønnen har en forhistorie med anmeldelse og dom for henholdsvis ordensforstyrrelse og vold mot politiet, i tillegg til at han har fått tvangsbehandling for psykiske lidelser.

Fram til nå har 21-åringen bodd hjemme hos sin mor, sammen med søsteren, og han har jobbet som kontorassistent i morens revisorfirma.

Vill fest

Voldsdommen skriver seg fra 2003, da den den gang 17-årige sønnen holdt en fest hjemme som ifølge rettsdokumentene kom helt ut av kontroll; mens den nå drepte moren satt i overetasjen, hadde sønnen mellom 80 og 100 personer samlet i kjelleretasjen på 75 kvadratmeter.

Etter klager fra naboer kom politiet på døra, og kom i kontakt med sønnen, som skjelte ut en av tjenestemennene, ba ham dra til helvete og kalte ham «motherfucker».

Tjenestemannen, som prøvde å få 17-åringen fysisk med seg opp i 1. etasje, fikk seg et spark i leggen og flere slag sendt etter seg - uten at slagene traff.

Politimannen tilkalte forsterkninger, og tjenestemennene fikk etter hvert kontroll på situasjonen og innbrakte sønnen til politistasjonen.

Under dissens ble sønnen dømt til 36 timers samfunnsstraff. Før dommen ble avsagt, hadde han påbegynt behandling for psykiske lidelser han nylig var blitt diagnostisert med.

DREPT: Den drepte 56-årige kvinnen, som også er drapssiktedes mor, fraktes her ut fra familiens bolig ved Frogner plass i Oslo. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN
DREPT: Den drepte 56-årige kvinnen, som også er drapssiktedes mor, fraktes her ut fra familiens bolig ved Frogner plass i Oslo. Foto: KRISTIAN RIDDER-NIELSEN Vis mer

Frikjent

Det andre forholdet han måtte møte i retten for, skriver seg fra 2005, da han ble anmeldt for ordensforstyrrelse i Rosenkrantz\' gate i Oslo sentrum.

Politiet mente han var til sjenanse for andre, og ba ham fjerne seg fra sentrum, en oppfordring han ikke fulgte. Dermed ble han innbrakt på stasjonen, der han nektet å vedta et forelegg.

Også i denne domsavsigelsen var det dissens, men denne gangen i sønnens favør; rettens flertall frifant den da 19 år gamle gutten.

Meldt savnet

Den 56 år gamle moren ble funnet drept i familiens hjem ved Frogner plass i Oslo natt til i dag, etter at datteren meldte moren savnet i går kveld.

I leiligheten fant politiet også den 21-årige sønnen, som ble pågrepet og siktet for drapet. Han skal etter planen avhøres i dag, og har fått oppnevnt Vegard Aaløkken som forsvarer.

Politiet vil foreløpig ikke gå ut med ytterligere opplysninger om detaljer rundt drapet. De vil heller ikke si noe om mulig motiv, eller foreta noen kobling mellom sønnens sykdom og drapet.

Vitner som kan ha sett noe av betydning i tidsrommet mellom onsdag kveld og natt til i dag, bes kontakte Oslo-politiet.

BODDE HJEMME: Den drapssiktede 21-årige sønnen bodde i dette huset på Frogner i Oslo sammen med sin nå drepte mor og sin yngre søster.