Drapssiktet sønn (21) innlegges på psykiatrisk avdeling

Fengslingskjennelse i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 21 år gamle mannen som er siktet for drapet på sin mor på Frogner i Oslo vil bli innlagt til psykiatrisk behandling, melder nyhetsbyrået NTB.

Sønnen har innrømmet at han drepte den 56 år gamle moren, og er siktet for forsettlig drap.

Mannen gjennomgikk lange avhør i går og samtykket til fire ukers varetektsfengsling. I dag kom kjennelsen fra Oslo tingrett, som offisielt varetektsfengsler ham i fire uker med brev- og besøksforbud.

Det er fare for bevisforspillelse som er grunnlaget til fengslingen. Tingretten beskriver saken som et meget alvorlig forhold.

Innlegges

Ifølge kjennelsen vil han bli fremstilt for psykiater og vil bli overført til det psykiske helsevern dersom psykiateren vurderer det slik.

- Etter undersøkelsen ble det konkludert med at han skulle bli innlagt for å få nødvendig behandling, opplyser politiinspektør Terje Kristiansen i Oslo politidistrikt til NTB.

Mannen, som tidligere er dømt for vold mot politiet, skal ha en forhistorie med psykiske problemer.
Funnet sammen 

KJENNELSE I DAG: Mannen (21) som har innrømmet drapet på sin mor ble varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett i dag, men kjennelsen åpner for at han skal bli innlagt til psykiatrisk behandling. FOTO: Kristian Ridder-Nielsen
KJENNELSE I DAG: Mannen (21) som har innrømmet drapet på sin mor ble varetektsfengslet i fire uker i Oslo tingrett i dag, men kjennelsen åpner for at han skal bli innlagt til psykiatrisk behandling. FOTO: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer

Det var torsdag kveld at politiet fant den drepte kvinnen. Politiet rykket ut til en adresse på Frogner i Oslo, etter at datteren meldte moren savnet torsdag kveld. I tomannsboligen like overfor Frognerparken fant tjenestemennene kvinnen død.

Sønnen oppholdt seg i boligen da politiet kom. Det var datteren som tok kontakt med politiet med en bekymringsmelding.

Ifølge Kristiansen fortsetter politiet etterforskningen i helgen, med undersøkelser på åstedet og avhør av vitner.

Obduseres i dag

Det er foreløpig ikke klart når drapet skal ha funnet sted, i tidsrommet fra datteren sist snakket med moren onsdag kveld til moren ble funnet drept torsdag kveld.

- Vi må vente på den foreløpige obduksjonsrapporten før vi får et dødstidspunkt, sier Kristiansen til NTB.

Politiet håper obduksjonen kan gjennomføres i løpet av lørdagen.