Drapssiktet Spector løslates

Juryen ga opp å komme til enighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den drapssiktede musikkprodusenten Phil Spector (67) løslates, melder Los Angeles Times.  Det skjer etter at juryen ikke klarte å bli enige om en kjennelse i skyldspørsmålet.

Spector er tiltalt for å ha drept skuespilleren Lara Clarkson, som ble funnet skutt i hans hjem i 3. februar 2003. Clarkson ble skutt i ansiktet fra kloss hold.

18. september erklærte juryen at situasjonen var helt fastlåst, og at de ikke klarte å bli enige. Dommer Larry Fidler nekter imidlertid å la dem slippe så lett, og beordret dem straks til å prøve på nytt.

Fortsatt ikke enighet

I går morges informerte juryen igjen dommeren om at de ikke kom til å bli enige. De hadde da sittet sammen i 43 timer. Dommeren erklærte dermed rettssaken som avsluttet uten dom, og Spector slipper ut etter å ha betalt kausjonen på 1 million dollar.

- Vi vil prøve saken mot Spector for retten igjen, sier Sandi Gibbon, talskvinne for statsadvokaten i Los Angelses. Hun legger til at de er svært skuffet over utfallet.

- Selvdrap

Forsvaret har hele tiden argumentert for at Clarkson drepte seg selv ved et uhell. De mener hun var svært full og dessuten deprimert over den skrantende skuespiller karrieren.

SLIPPER UT:  Musikkprodusenten Phil Spector forlater rettslokalet i Los Angeles. Han slipper ut fordi retten ikke klarte å bli enige om en kjennelse. Foto: Scanpix
SLIPPER UT: Musikkprodusenten Phil Spector forlater rettslokalet i Los Angeles. Han slipper ut fordi retten ikke klarte å bli enige om en kjennelse. Foto: Scanpix Vis mer

Påtalemyndigheten har derimot tegnet et bilde av Spector som en mann med stor forakt for kvinner og forkjærlighet for våpen.

Phil Spector er mannen bak lydbegrepet «Wall of Sound» og revolusjonerte innspillingsteknikken av rockemusikk.