Drapssiktet sperret offeret inne med snø

Brukte traktor for å sperre hytta inne med snø. Politiet måtte rekvirere hjullaster for å fjerne snømassene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys): Samme dag som drapet fant sted, brukte siktede en traktor for å fylle innkjørselen til hytta der drapsofferet befant seg med snø. Dette får Nordlys bekreftet av flere kilder.

Måtte ha hjullaster Da politiet jobbet på stedet natt til søndag, måtte de rekvirere en hjullaster for å fjerne snøhaugene.Samme dag ble den siktede mannen i 40-årene pågrepet av betjenter fra Kautokeino lensmannskontor, mistenkt for promillekjøring med traktor.Han ble deretter løslatt av politiet.
  Oppsøkte hytta Kort tid etter løslatelsen, skal han ha oppsøkt hytta. Det endte med at mannen i begynnelsen av 50-årene ble skutt og drept. Drapet ble varslet til politiet i 19-tiden.

En annen person var i hytta da dramet utspilte seg.Siktede forlot stedet. Han ble pågrepet i 20.30-tiden i sin bopæl i samme bygd som hytta.I følge NRK Sapmi skal det ha vært drapsofferet som meldte siktede til politiet.

Sjokk for lokalsamfunnet Dagen etter nyheten om at en mann i 40-årene skal ha drept en mann i begynnelsen av 50-årene inne i en hytte i Gargolouppal i Kautokeino, er det en rystet vara-ordfører som uttaler seg til Nordlys.

- Det er klart at dette er et stort sjokk for vårt samfunn, sier en fåmælt Hans Isak Olsen til Nordlys.

Varaordføreren forteller at kommunen har aktivert sitt kriseteam for å ta i mot henvendelser og yte hjelp til trengende etter tragedien. Olsen forteller videre at han personlige kjenner til de involverte i drapssaken.

- Det er jo et lite sted, så ja, jeg vet hvem det er det gjelder.