Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet stiller betingelser for å melde seg

En 32 år gammel mann, som er blant de fire som er siktet for drapet på Kjell Anders Hoverud i Kodal i Vestfold, har opplyst til politiet at han bare vil melde seg dersom han slipper å bli plassert på glattcelle. Mannen nekter enhver befatning med drapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er som de tre andre involverte, siktet for overlagt drap på Hoverud 16. august i år. Mens to av de medsiktede samtykket til varetekt torsdag, og den tredje allerede sitter fengslet, stiller den etterlyste 32-åringen klare betingelser for at han skal melde seg fredag.

- Han har blant annet sagt at han ikke melder seg dersom han må sitte på glattcelle. Så nå leter vi etter en ledig plass i et fengsel, men det er ikke så lett, sier politiadvokat Rina Stokke Charalampaki ved Vestfold politidistrikt til NTB.

- Syndebukk

Ifølge den etterlyste 32-åringens forsvarer, advokat Jonny Sveen, har mannen holdt seg skjult for politiet for å få ro til å tenke over situasjonen. Advokaten bekrefter at mannen vil melde seg fredag.

- Han nekter straffskyld og sier han ikke har noe med drapet å gjøre. Han frykter han skal bli gjort til syndebukk i denne saken, sier Sveen til NTB.

Mannen har tidligere avgitt forklaring til politiet, men ble den gang sluppet.

En 23 år gammel mann samtykket til fire ukers varetektsfengsling i Sandefjord tingrett. Han erkjenner likevel ikke straffskyld etter siktelsen om overlagt drap eller medvirkning, men ønsker å samarbeide med politiet.

- Han samtykker til fengsling fordi han vil unngå å senere bli beskyldt for å ha forspilt bevis, sier advokat Ole Petter Breistøl til NTB.

Advokaten sier at hans klient har innrømmet at han var til stede da Kjell Anders Hoverud skal ha blitt drept 16. august, men påstår at hans rolle var helt perifer.

Skutt i hodet

Også en 24 år gammel kvinne ble framstilt for fengsling torsdag ettermiddag. Kvinnen hadde allerede på forhånd samtykket til politiets krav om to ukers varetektsfengsling med full isolasjon, og fengslingsspørsmålet ble derfor avgjort ved såkalt «kontorforretning».

Kvinnens forsvarer Espen Wangberg sa til NTB onsdag at hans klient er dypt fortvilet over å ha blitt trukket inn i saken, og hevder hun ikke har noe med den å gjøre.

Først mandag vil politiet begjære den allerede fengslede 18-åringen varetektsfengslet i fire uker.

Ifølge VG skal Kjell Anders Hoverud ha blitt bortført av folk fra det kriminelle miljøet i Sandefjord 16. august i år. Etter at bilen han hadde lånt ble satt i brann, skal han ha blitt tatt med til et ukjent sted og skutt i hodet. Ettersom det var svært varmt i august, skal gjerningsmennene ha dratt tilbake til åstedet etter et par uker og flyttet liket til et sikrere sted. Politiet fant Hoverud i et grustak i Kodal i Andebu sist fredag.

Leter etter våpen

- Vi vil ikke kommentere etterforskningen eller hva slags type skader som offeret var påført. Men det er riktig at politiet fremdeles leter etter drapsvåpenet, sier Charalampaki til NTB.

Etterforskerne fortsatte torsdag søk etter mulige spor i Kodal der liket ble funnet. Politiet håper å finne drapsvåpenet eller andre typer tekniske bevis som biologiske spor. Det skal ikke være foretatt søk andre steder hvor selve drapet kan ha funnet sted, men politiet holder alle muligheter åpne med hensyn til hvordan drapet kan blitt begått. (®NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media