Drapssiktet tidligere drapsdømt

42-åringen som er siktet for drapet på en 31 år gammel mann i Telemark søndag morgen er tidligere dømt for knivdrap på sin far. Politiet karakteriserer ham som farlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er fortsatt uklart hva som var motivet for drapet på en 31 år gammel mann i Nome i Telemark søndag. En 42-åring som er siktet for forsettlig drap, meldte seg søndag kveld for politiet.

Politiet vil ikke opplyse om 42-åringen har erkjent straffskyld.

- Han har avgitt en forklaring, men vi kan ikke komme inn på hva han har sagt. Det er en del vitner vi ennå ikke har fått avhørt, sier politiavdelingssjef Ragnar Holm i Tønsberg politidistrikt.

Fire til stede

Etter det politiet kjenner til, var det fire personer til stede på siktedes småbruk i Helgen i Nome i Telemark da drapet skjedde. Politiet har avhørt siktede og mannen som brakte offeret til sykehuset. Denne mannen skal ha forklart politiet at det var den nå siktede 42-åringen som avfyrte skuddet.

42-åringen og hans samboer skal ha flyktet fra stedet med bil etter skytingen. Etter at politiet etterlyste mannen med navn og bilde søndag ettermiddag, meldte han seg for politiet like før klokka 19 søndag. Mandag vil også siktedes samboer bli avhørt.

- Fortsatt er det uklart hva som skjedde i huset og hva som var foranledningen til skytingen, sier politiavdelingssjef Ragnar Holm.

Tidligere drapsdømt

31-åringen som ble skutt, ble brakt til Sykehuset Telemark med skuddskader i hodet og døde søndag ettermiddag litt før klokken 15. Mandag formiddag hadde politiet ennå ikke funnet drapsvåpenet.

Den siktede 42-åringen er tidligere dømt for knivdrap på sin far. Politiet karakteriserer ham som farlig.

- Hvor farlig vil være avhengig av situasjonen, sier politiinspektør Kjell Ove Ljosåk i Telemark politidistrikt.

Både 42-åringen og drapsofferet er kjenninger av politiet.

(NTB)