<strong>TO UKER:</strong> Politiadvokat Vibeke Martins ba om to ukers vareteksfengsling med brev og besøksforbud. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet.
TO UKER: Politiadvokat Vibeke Martins ba om to ukers vareteksfengsling med brev og besøksforbud. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet. Vis mer

Drapssiktet Tranby-kvinne (51) fengslet i to uker

Framstilt for varetekt bak lukkede dører.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Kvinnen varetektsfengsles i to uker med brev og besøksforbud.

DRAMMEN/OSLO (Dagbladet): Kvinnen stilte påskeaften morgen i Drammen tingrett siktet for drapet på sin mann. Sammen med sin advokat Bent Luther har både hun og politiadvokatene bedt om at fengslingsmøte går for lukkede dører. Møtet startet klokken 10.00 i dag.

- Dørene lukkes da det gjenstår mye etterforskning i saken, sier dommer Anne Kristin Vike i Drammen tingrett.

Politiadvokat Vibeke Martins ber om to uker varetektsfengsling.

- Ut fra de opplysningene vi har så lang i saken mener vi to uker er riktigst. Vi ser ikke på dette tidspunktet grunn til å be om noe mer tid enn to uker, sier hun til Dagbladet.

- Så får vi se om den videre etterforskningen fører til at hun blir sittende lengre i varetekt, sier hun.

Advokat Bent Luther, som representerer Tranby-kvinnen (51) som er siktet for drap etter at hennes 57-årige direktørektemann onsdag ble funnet død i en utbrent bil i Lier, var i går kveld i en samtale med sin klient. Hun stiller seg uforstående til siktelsen.

Det er fortsatt ikke klart hva som er dødsårsak.

- Vi er fortsatt usikre på dødsårsak og tidspunktet for når han døde. Den foreløpige obduksjonsrapporten ga ingen sikre svar på dette, og vi må nå vente på den endelige obduksjonsrapporten før vi kan si noe med sikkerhet. Det kan ta en tid, sier politiadvokat Vibeke Martins.

Utbrent BMW
Siste sikre livstegn fra mannen er mandag klokka 15. Da snakket han med en bekjent på telefon. Den utbrente BMW 320i kabrioleten der den 57-årige direktøren ble funnet drept ved 0945-tida onsdag, er registrert på hans nå drapssiktede kone.

- Familien hadde to biler, og begge har hatt tilgang på begge biler. Det var ingen restriksjoner på tilgangen, forklarer Luther.

Politiet har bedt om hjelp til å kartlegge observasjoner av bilen, og bilens bevegelser, i perioden før 57-åringen ble funnet drept onsdag. Forsvareren sier det ikke foreligger noen overvåkingsbilder eller lignende av bilen.

- Nei, jeg har ikke kjennskap til noen slike bevis, sier Luther.

- Ofte borte hjemmefra Paret var i en tvist om deres felles barn, og de skal ha vært på vei til å flytte fra hverandre. Det har kommet fram at siktede ikke meldte mannen sin savnet, etter at han skal ha vært borte fra hjemmet flere dager. Men ifølge forsvarer Luther var dette noe som hadde skjedd flere ganger før.

- Det at han var borte fra boligen noen dager var ikke første gangen. Det har vært et mønster der de var litt til og fra. Dette var et samliv under avvikling, og det har skjedd flere ganger at han har vært borte fra hjemmet uten å si ifra, sier advokat Luther til Dagbladet.

Kvinnen skal ha forklart at hun var sammen med familie og venner da ektemannen ble drept.

- Dette var aktiviteter som var helt innenfor det normale, sier Luther.

Helt uvirkelig Kvinnen er avhørt to ganger - en gang som vitne, uten advokat - og som siktet. Politiets mistanke skal ha blitt styrket under det første avhøret, og de valgte å sikte kvinnen for drap.

- Hun forstår til en viss grad, sånn saken ser ut utenfra, at hun vil kunne kobles til dette. Men dette er samtidig helt uvirkelig for henne, det er tungt, og det er en meget vanskelig situasjon å stå i, sier Luther.

- Terskelen for å få noen varetektsfengslet er ikke spesielt høy. Det er ikke overraskende for henne om det blir en kjennelse der hun blir fengslet. Hun er innforstått med at det kan skje, sier Luther.

Politiet har ikke kunnet fastslå hvordan 57-åringen ble drept. Politiadvokat Martiens sier de holder et åpent sinn.

- Vi etterforsker saken så bredt som mulig ut fra flere teorier. Det er foretatt mange vitneavhør og det gjenstår fortsatt mange vitneavhør, sier hun.

- Vi ønsker flere tips i saken. Det er et hull i hendelsesforløpet, og vi ønsker å få flere opplysninger fra publikum for å finne ut mer om avdødes bevegelsesmønster i timene før han døde.

<strong>FUNNET DREPT:</strong> Her sto den utbrente BMW-en der den 57-årige direktøren ble funnet drept. Foto: Jacques Hvistendahl
FUNNET DREPT: Her sto den utbrente BMW-en der den 57-årige direktøren ble funnet drept. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer