- Drapssiktet var lærer

Tok seg av sin pleietrengede mor, forteller naboer.

I SJOKK:  Naboene til kvinnnen som i dag ble funnet drept er sjokkert. - De var alltid rolige, sier de. Fra venstre Magda og Reidar Kristiansen og Øydis Torp. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
I SJOKK: Naboene til kvinnnen som i dag ble funnet drept er sjokkert. - De var alltid rolige, sier de. Fra venstre Magda og Reidar Kristiansen og Øydis Torp. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SON/OSLO: (Dagbladet.no):  Naboene i Son i Vestby der en kvinne i dag er funnet drept er i sjokk over drapsmeldingen. Kvinnens sønn i 30-årene har innrømmet å stå bak drapet.

Ifølge Østlandes Blad er siktede lærer ved en ungdomsskole i kommunen.  Kvinnen var syk og satt i rullestol, og sønnen tok seg av henne, forteller flere kjente av de to til Dagbladet.

- Stille
Magna Kristiansen og Reidar har bodd vegg i vegg med den drepte kvinnen, som var i 50-årene, og hennes sønn.

- Det var alltid stille der inne, sier de.

Øydis Torp, som har bodd i samme nabolag som den drepte og hennes sønn i 20-år, forteller at sønnen alltid virket rolig.

- Han virket alltid rolig og uberørt, og fortrakk aldri en mine, sier hun.

- Det har aldri vært noe bråk med dem, men de var kanskje litt asosiale. De hadde sjelden besøk, sier hun.  Hun har aldri hørt at de to har kranglet, men sier at de var «som et gammelt ektepar.»

Ringte selv

- Vi ble ringt opp av en mann klokken 12.57. Han opplyste da om at han hadde drept moren sin. Da vi kom til stedet ca klokken 13.10 påtraff vi vedkommende utenfor boligen, og kvinnen lå dø inne i boligen, bekrefter lensmann i Vestby Jon Erik Veseth overfor Dagbladet.no.

Ut fra samtaler med siktede da han ringte inn, går politiet ut fra at drapet skjedde i dag. Sønnen har sagt til politiet at han tok livet av moren rett før han ringte politiet.

Ifølge VG Nett ble moren funnet død på soverommet.

Lensmann ønsker foreløpig ikke å si noe om drapsvåpenet, eller motiv, og det har så langt ikke vært mulig å ta en ordentlig avhør av siktede.
 - Akkurat nå må vi avvente litt. Han er ganske urolig og ute av balanse og svært preget av hendelsen, sier lensmann.

Sønnen og moren bodde alene sammen i en del av en tomannsbolig i Son. Den siktede er ikke en kjenning av politiet.

- Vi er nå på stedet for å foreta tekniske undersøkelser, sier lensmann.

ÅSTEDET:  En kvinne i 50-årene er funnet drept i Son. Sønnen i 30-årene innrømmer å stå bak drapet. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
ÅSTEDET: En kvinne i 50-årene er funnet drept i Son. Sønnen i 30-årene innrømmer å stå bak drapet. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG Vis mer