Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Drapssiktet: Var med i bil

Politiet mener de to drapsofrene i Bergen ble fraktet med bil. Varetektsfengslet mann (33) erkjenner å ha vært med, men nekter straffskyld for drap.

KNIVDREPT: Ifølge Dagbladets opplysninger ble de to ofrene brutalt knivdrept. Deretter skal de ha blitt fraktet til et turområde ved Gullfjellet i bil. Foto: Leif Stang
KNIVDREPT: Ifølge Dagbladets opplysninger ble de to ofrene brutalt knivdrept. Deretter skal de ha blitt fraktet til et turområde ved Gullfjellet i bil. Foto: Leif Stang Vis mer

BERGEN (Dagbladet): En 33 år gammel mann er i Bergen tingrett fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Han er nå tredje mann som er fengslet for drap eller drapsforsøk etter at en 29 år gammel kvinne og en 43 år gammel mann ble funnet drept i et turområde ved Gullfjellet i Bergen.

I kjennelsen fra Bergen tingrett kommer det fram at politiet mener de to likene ble fraktet til funnstedet i en bil.

- Var med i bilen

Ifølge politiet var den 33-åringen med i bilen.

- Min klient erkjenner at han har vært med i bilen, men erkjenner ikke straffskyld for drap eller medvirkning til drap, sier hans forsvarer Erik Mjell til Dagbladet.

Politiets hovedteori er at de to ble drept et annet sted, og deretter fraktet til Gullfjellet omkring en halvtime utenfor Bergen sentrum. De har blant annet gjort omfattende undersøkelser ved et hospits i Bergen sentrum som flere av de involverte var tilknyttet.

DRAP: Pressebrief om dobbeltdrapet i Bergen onsdag etter middag. Bilder fra NTB Scanpix. Vis mer

Politiet fraktet tirsdag ettermiddag ei blodig seng ut fra hospitset og tok den med seg for videre undersøkelser. Slik Dagbladet meldte i går, skal de to ofrene ha blitt brutalt knivdrept.

Forsvarer Mjell forklarer at 33-åringen bare var på besøk hos noen han kjente da han ble pågrepet tirsdag. Han har fast bosted i en kommune utenfor Bergen.

FORSVARER: Erik Mjell. Foto: Leif Stang / Dagbladet
FORSVARER: Erik Mjell. Foto: Leif Stang / Dagbladet Vis mer

Mannen gikk konkurs med et selskap for et par år siden. Dagbladet får opplyst at mannen har fått store personlige problemer i etterkant.

- Tragisk sak

33-åringen blir, i likhet med de to andre, fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. De to første ukene i full isolasjon. Fengslingsmøtet gikk for lukkede dører.

Advokat Erik Mjell sier at hans klient viser samarbeidsvilje overfor politiet.

- Han har vært i et avhør og skal sikkert avhøres flere ganger. Dette er en veldig tragisk sak, sier Mjell.

Mannen stilte selv ikke i fengslingsmøtet i Bergen tingrett. Han nekter straffskyld.

- Jeg har vært til stede med ham under avhør. Han tar det veldig tungt og synes dette er tøft, sier Mjell til Dagbladet.

Mannen ble pågrepet på tirsdag. I går ble to menn på henholdsvis 36 og 56 fengslet i fire uker med brev- og besøksforbud etter at en kvinne (29) og mann (43) ble funnet drept i et turområde ved Gullfjellet i Bergen.

En mann i 40-åra, som var siktet for å ha bidratt til å ødelegge bevis, ble løslatt i går kveld.