Drapssiktet var onkel til offerets barn

Avdøde skal ha tipset om siktedes promillekjøring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Nordlys): Avisen Nordlys skriver i kveld at de kjenner til at det var nære bånd mellom siktet og offer for drapet i Kautokeino lørdag.

Avdøde var tidligere gift med siktedes søster. De har også barn sammen. Siktede var dermed onkel til avdødes barn. Samme dag som drapet fant sted, brukte siktede en traktor for å fylle innkjørselen til hytta der drapsofferet befant seg med snø.

Dette får Nordlys bekreftet av flere kilder som står både offer og siktet nær.

Dagbladet har fått de samme opplysningene fra flere kilder siden drapet ble kjent lørdag kveld.   Avdøde tipset om promillekjøring Avdøde skal ha tipset politiet om at siktede kjørte med promille. Det kommer frem på pressekonferansen på Alta lensmannskontor i kveld, skriver Nordlys. 

Siktede ble pågrepet og senere løslatt av politiet klokken 1630 etter å ha blitt undersøkt for promille.

I meldingen til politiet om drapet ble det opplyst hvem som hadde skutt. Siktede ble pågrepet klokken 2035, hjemme i sin egen bolig.

Traff med et skudd Skuddet traff overkroppen med et skudd - nærmere opplysninger om dødsårsaken kommer etter obduksjon Skuddvåpenet ble funnet i nærheten av åstedet. Det skal dreie seg om et tohåndsvåpen.

Det skal ha vært en tredje person til stede i hytta da skuddet falt, denne personen er uskadd

Kripos har ankommet Kautokeino for å bistå etterforskningen.

Siktede har ennå ikke blitt avhørt i saken.

Politiet ønsker ikke på dette tidspunktet å spekulere i noe motiv, eller om det har forekommet en kritikkverdige forhold fra politiets side, i løpet av drapssaken - da tenker man på at mannen ble pågrepet tidligerer på dagen og deretter løslatt før han skal ha begått drapet.

Politiet ønsker heller ikke på dette tidspunktet å ta stilling til hvor lang vartede vil få