Drapssiktet var politiets nabo

Mens etterforskerne jobbet på spreng, bodde den nå drapssiktede dansken i nabohuset til lensmannskontoret på Bryne. Likevel ble han aldri registrert av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Eivind Pedersen

BRYNE (Dagbladet): I tillegg jobbet han knapt 600 meter fra åstedet. Politiet mistenkte at gjerningsmannen kunne være utlending. Men utrolig nok sjekket de ikke utenlandske leiearbeidere som jobbet for en mekanisk bedrift en halv kilometer unna åstedet.

Den drapssiktede 41-åringen startet sitt arbeid på Bryne i begynnelsen av juli 2001. Hans engasjement varte til 8. september, knappe to uker etter drapet på Gunn Merete Lode.

Arbeidsplassen hans, den nå nedlagte EDM Production, ligger i Herikstadveien, 600 meter fra åstedet og 150 meter fra lensmannskontoret.

Mens etterforskningen pågikk, finkjemmet politiet nærområdene rundt drapsstedet. De tok over 1000 DNA-tester og gjorde enda flere avhør. Politiet holdt hele tida muligheten åpen for at drapsmannen kunne være utlending. De endevendte asylmottak og andre utenlandske miljøer.

Alle tidligere sjefer og ansatte som Dagbladet har snakket med, sier at bedriften aldri ble kontaktet av politiet. Derimot ble politiet tipset om at det hadde vært mange utenlandske arbeidere på EDM på drapstidspunktet. Daværende verkstedssjef, Terje Sandvik, sier til Dagbladet at han nevnte dette mens han ble avhørt om observasjoner han gjorde i området som privatperson.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer