Drapssiktet varetekts­fengsles i fire uker

- Ikke overraskende, sier mannens forsvarer.

ÅSTED: 28 år gamle Said Chataya ble drept under et masseslagsmål på en bensinstasjon. Nå er fetteren hans siktet for drapet. Video: Eivind Senneset Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN/OSLO (Dagbladet): Fredag kveld ble Said Bassam Chataya (28) knivdrept i et masseslagsmål utenfor en Circle K-bensinstasjon ved Danmarks plass i Bergen.

Bergen tingrett har bestemt at avdødes 21 år gamle fetter, som er siktet for drapet, skal varetektsfengsles i fire uker med brev og besøksforbud. Retten har også besluttet at mannen skal holdes isolert fra to medsiktede i saken.

- I og med at vi har samtykket til varetektsfengsling, så er ikke dette overraskende, sier mannens forsvarer, advokat Jørgen Riple, til Dagbladet.

- Vanskelig å se

Han mener det ville vært «håpløst» å argumentere mot varetektsfengsling.

- Når politiet hevder å ha en video som viser at min klient skal stikke fornærmede flere ganger i overkroppen, så er det omtrent håpløst å argumentere for at det ikke var skjellig grunn til mistanke, sier Riple, som ikke hadde sett videoen i forkant av fengslingsmøtet mandag.

- Jeg har sett den i etterkant, og oppfatter at det er vanskelig å se hva som skjer på videoen. Jeg kan ikke gå inn på detaljer i hva videoen viser, men jeg oppfatter det som at det er vanskelig å se hva som faktisk skjer, sier han videre.

Forsvarsadvokaten bekreftet overfor Dagbladet tidligere i dag at nødverge har vært tema under avhørene. Siktede er påført en skade, og skal ha forklart politiet hvordan og hvem som har påført han denne skaden.

SIKTET: Den drapssiktede 21-åringen er fengslet i fire uker, etter at 28 år gamle Said Bassam Chataya ble drept fredag. Den siktedes forsvarer, Jørgen Riple, forteller at klienten hans hadde stikkskader etter masseslagsmålet, og at det ikke skal være tilfeldig at de to gjengene møttes på Circle K-bensinstasjonen fredag kveld. Video: Eivind Senneset Vis mer

Før fengslingsmøtet i rettssal 1 A i dag fortalte advokaten at hans klient var i den tro at fornærmede var i live etter slagsmålet fredag kveld.

- Jeg måtte fortelle ham at vedkommende var avgått ved døden. Han er i en familierelasjon til offeret, og tar det tungt, sa Riple, som søndag sa til Dagbladet at klienten har forklart seg om en pågående konflikt mellom ham og offeret.

12 siktet

Totalt 12 personer er siktet etter at Said Bassam Chataya (28) ble drept i forbindelse med et masseslagsmål ved bensinstasjonen i Solheimsviken i Bergen fredag.

Offeret ble erklært død på Haukeland universitetssykehus klokka 22.20 fredag kveld. En rekke knivstikk skal ha vært årsaken til at mannen, som har vært en del av rapmiljøet i Bergen, mistet livet.

Ni av de pågrepne er siktet for grov kroppskrenkelse eller medvirkning til grov kroppsskade, og en 21 år gammel mann er siktet for drap. De to resterende er siktet for falsk forklaring.

Mandag ble den drapssiktede 21-åringen, og de to personene som er siktet for falsk forklaring, framstilt for varetektsfengsling i Bergen tingrett.

Alle tre ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud, og delvis isolasjon, bekrefter påtaleansvarlig Trond Eide under en pressekonferanse mandag kveld.

Alle siktede har vært kjent av politiet fra tidligere saker. Det handler blant annet om vold, ran og narkotikaforbrytelser. Drapssiktede og drapsofferet var fettere.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer