Drapssiktet vil forklare seg

Den 39 år gamle marineoffiseren som er siktet for å ha drept sin eks-kone i et parkeringshus i Bergen vil endelig forklare seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet.no): Den drapssiktede bergenseren ble varetektsfengslet i åtte nye uker av Bergen tingrett i går. Han nekter straffskyld og sørget umiddelbart for at advokat Brynjar Meling påkjærte kjennelsen til Gulating lagmannsrett.

Politiet har gjort en rekke forsøk på å få avhørt 39-åringen, men han har vist til generell mistillit til Hordaland politidistrikt og har nektet å stille i avhør. I går snudde han, og sa seg villig til å gi forklaring.

Husker ikke

- Vi vil forsøke å avtale et møte med politiet tidlig i neste uke, sier advokat Meling.

Marineoffiseren ble pågrepet i Aurland 4. mars, samme dag som hans eks-kone Ingse Merete Rønnestad ble skutt og drept i et parkeringshus ved Bergen tinghus. Det ble blant annet funnet blod på den siktedes bil, som stammer fra eks-konen. I ettertid har 39-åringen sagt at han ikke husker hva han har foretatt seg den aktuelle dagen. Han mener også at han kan bevise at han ikke kan være gjerningsmannen.

- Solide bevis

Politiet mener derimot at de har solide bevis mot ham. Politiinspektør Svein Erik Krogvold sier at politiet har et stort ønske om å få gjennomført avhør så raskt som mulig.

- Forøvrig avventer vi en judisiell observasjon av den siktede. Jeg ser for meg at saken kan være ferdig etterforsket i løpet av sommeren, sier Krogvold.

VIL SNAKKE: 39-åringens forsvarer, Brynjard Meling, sier eksmannen nå er villig til å forklare seg ovenfor politiet.
BLIR SITTENDE: I dag ble den 39 år gamle marineoffiseren fengslet i nye åtte uker.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer