Drapssiktet vil ikke forklare seg

32-åringen fra Sørumsand som er siktet for å drept sin egen far vil ikke forklare seg for politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Naboene hørte ved ett-tiden i natt bråk fra boligen til 73-åringen og meldte fra til politiet. Da de kom til hjemmet en snau time seinere fant de mannen død. Sønnen var i boligen, og han er nå siktet for drap. 32-åringen har så langt nektet å forklare seg for politiet.

- Min klient er litt medtatt, og ønsker å få ro og begivenhetene litt for avstand. Men har er ikke uvillig til å forklare seg for politiet. Dette vil vi komme tilbake til, sier siktedes forsvarer Sigmund Øien til Dagbladet.no.

Politiet har i dag avhørt naboene og gjennomført tekniske undersøkelser på åstedet. De vil ikke si noe om hvordan 73-åringen ble drept eller om det er funnet noe drapsvåpen.

- Det vil vi ikke si noe om siden vi ennå ikke har gjennomført noe avhør med siktede, sier politiadjutant Åse Kjustad Eriksson ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.no.

Eriksson vil ikke karakterisere den siktede 30-åringen som en kjenning av politiet.

- Men helt ukjent for oss er han ikke, legger hun til.

Regner med varetekt

I morgen skal avdøde obduseres, i tillegg til at siktede skal til legeundersøkelse og fremstilles for varetektsfengsling.

- Han regner med å bli varetektsfengslet, sier advokat Øien, som ennå ikke har diskutert hva som skjedde i natt med sin klient.

- Det er spørsmål om han har full oversikt over hva som har skjedd. Men han er klar over hvorfor han ble hentet av politiet, sier Øien.