Drapssiktet vil ikke forklare seg

Mannen i 30-årene som er pågrepet og siktet for drapet på 25 år gamle Kent Inge Robertsen i Kvæfjord i Troms, nekter å forklare seg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den pågrepne mannen er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge eller medvirkning til dette.

- Så lenge han hadde status som vitne forklarte han seg villig, men da han ble siktet, avslo han å forklare seg og ønsket heller ikke å få oppnevnt forsvarer, sier politiinspektør Merete Hessen i Midtre Hålogaland politidistrikt til NTB.

Politiet har sikret tekniske spor, og det var funn på åstedet som førte til at han ble pågrepet.

- Han vil bli framstilt for varetektsfengsling over helgen, men det er uklart når kapasiteten ved Trondenes tingrett gjør det mulig å behandle saken, sier Hessen.

Flere involvert?

Både Robertsen og den pågrepne er fra Harstad.

Han møtte først til vitneavhør, men fikk endret status til siktet i løpet av avhøret. Politiet vil ikke si hvilke funn som er gjort på stedet der Robertsen ble funnet drept.

- Vi vil holde slike opplysninger for oss selv. Men vi har sikret tekniske spor, medgir Hessen.

Hun kan ikke si om Robertsen ble drept på stedet der han ble funnet eller om han ble fraktet dit etter å ha blitt drept et annet sted.

Hun bekrefter imidlertid at siktelsens form med «medvirkning» som ett alternativ, innebærer at politiet ikke utelukker at flere har vært involvert i forbrytelsen.

- Vi utelukker ikke flere pågripelser og vi vil sørge for at siktede uansett hva han selv ønsker, får oppnevnt en forsvarer i god tid før spørsmålet om fremstilling for varetekt er endelig avklart, sier politiinspektøren.

Ingen MC-tilknytning

Robertsen har tidligere vært medlem i en lokal MC-klubb. Men politiet avviser spekulasjoner i mediene om at drapet skal ha utgangspunkt i MC-miljøet.

- Han var medlem i en MC-klubb tidligere, men har ikke vært det de siste årene. Det er ingen indikasjoner på at drapet dreier seg om et oppgjør i MC-miljøet slik enkelte medier har antydet, sier Hessen.

Politiet er ikke sikker på når mannen ble drept, men ut fra vitneobservasjoner kan han ikke ha endt opp på åstedet før torsdag klokka 12.

Politiet har avhørt cirka 20 vitner og det er kommet inn rundt 30 tips fra publikum. En rundspørring ble foretatt i området samme kveld som funnet av den døde ble meldt til politiet.

Funnet av turgåer

Det var en kvinnelig turgåer i 50-årene som fant Robertsen liggende død i et skogholt i Rudda på Storjord i Kvæfjord og varslet politiet klokka 18.20 fredag.

Kripos sendte seks etterforskere og foretok lørdag tekniske undersøkelser i skogholtet. Den døde mannen ble liggende der i påvente av at undersøkelsene skulle avsluttes. Først lørdag kveld - ett døgn etter at han ble funnet - ble Robertsen transportert bort fra stedet.

Lørdag kveld ble han identifisert, og vil bli obdusert neste uke. Politiet vil ikke si noe om dødsårsaken før obduksjonsrapporten er klar.