Drapstidspunkt kan være feil

Drapet på språkeksperten Knut Kristiansen kan ha skjedd senere enn 4. juli, datoen som politiet følger sin etterforskning etter. Et vitne, som vet hvem den drepte var, mener hun så ham dagen etter - den 5. juli.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knut Kristiansen var et vanemenneske og svært punktlig. Seks dager i uken spiste han frokost på Halvorsens Conditori i Oslo sentrum. En av de ansatte mener Kristiansen også spiste frokost på konditoriet 5. juli, like etter åtte om morgenen, melder TV 2. Ifølge vitnet, som politiet kjenner til, hadde Kristiansen hastverk den morgenen hun mener hun så ham.

Politiet arbeider ut i fra at Kristiansen ble tatt av dage en eller annen gang den 4. juli. Et av sporene politiet har fulgt er blant annet en avis med samme dato, som ble funnet i den 71 år gamle mannens leilighet.

Tekniske spor

Politiet har sikret seg flere tekniske bevis fra leiligheten til den drepte, blant annet flere fingeravtrykk, noe Dagbladet skrev tidligere denne uka. Om fingeravtrykkene stammer fra en mulig drapsmann er foreløpig usikkert.

20 vitner er så langt avhørt i saken. Politiet har foreløpig ikke funnet et drapsmotiv, og de har heller ingen mistenkte i saken.